De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kleine betoging Remember Gaza
Griet Deknopper, Tine Van Rompuy, Vzw PalestinaSolidariteit, UPJB, Freedom Flotilla 2 -

Kleine betoging Remember Gaza

maandag 27 december 2010 12:59
Spread the love

Door smeltend ijs ploeteren, zondag in Brussel, om de Israëlische oorlog tegen Gaza te herdenken, nu twee jaar geleden. Wie aankwam aan het zuidstation nadat de betoging al vertrokken was (de NMBS had weer eens een trein afgeschaft!) kreeg eerst de indruk dat er meer politie was dan betogers. Maar die laatsten bleken toch een compakte en veelkleurige en luidruchtige groep te zijn. Vooraan geen prominente politici, maar midden in de stoet spreken we met Tine Van Rompuy, zus van, en lijsttrekker voor de PvdA, in haar groen ACV-jasje. Myriam van vzw. PalestinaSolidariteit (www.palestinasolidariteit.be ) draagt de Palestijnse vlag, haar gezin stapt mee op. We herkennen verschillende oudere leden van de Unie van Progressieve Joden van België, en wat vakbonders. De meerderheid zijn nieuwe Belgen, ouderen en jongeren, waar vooral de knappe jonge vrouwen opvallen, met of zonder hoofddoek, en druk in de weer met hun digitale camera’s.. Behalve de Palestijnse vlaggen, een Turkse, meerdere rode van de PvdA, en achteraan in de stoet, de gele van Hezbollah. We scanderen “Nous sommes tous des Palestiniens”.
De traditionele partijen en vakbonden waren niet betrokken bij de organisatie, die het initiatief is van klein links. http://mcpalestine.canalblog.com/ 
De verrassing aan het eindpunt, nabij de Koninklijke Bibliotheek, is het tentje van niemand minder dan Griet Deknopper, Vlaamse veterane van de Gaza Freedom Flotilla. Zij verkoopt heerlijke, eigenbereide, warme soep ten voordele van de Belgische deelname aan de Freedom Flotilla 2, gepland in het voorjaar van 2011. www.belgiumtogaza.com . Het wordt een groot internationaal gebeuren: http://www.freegaza.org/  
Wie wil helpen: kijk op de site, en rekening BE59 5230 8038 8726.
Belgium to Gaza is een platform van Belgische organisaties en individuen die zich engageren om de illegale blokkade van de Gazastrook aan te vechten. Waarom: om op te komen voor de rechten van de bevolking van Gaza”.

Fotoreportage: http://www.lef-online.be/cgi-bin/csvdb.cgi?db=reportages&rec=1293384313&display=record

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!