De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kinderen in armoede : mogen we alle conclusies trekken?

Kinderen in armoede : mogen we alle conclusies trekken?

vrijdag 18 oktober 2013 12:53
Spread the love

Via voert terecht een zware campagne tegen kinderen in armoede; maar we moeten bepaalde taboe’s durven op tafel gooien.    Eén kind op 10 wordt in armoede geboren. Elk kind dat hier wordt geboren wordt terecht de verantwoordelijkheid van de gemeenschap, dat overstijgt het individuele gezin. Maar mag ik toch de kritische vraag stellen waarom mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen toch kinderen op de wereld willen zetten? Mogen we bij de preventie van kinderarmoede mensen sensilibiseren dat ze eerst zelfredzaam moeten zijn vooraleer ze aan kinderen beginnen? Lees meer over misverstanden rond kinderen :

toch kinderen op de wereld willen zetten? Mag het dus dat je bij de “preventie” van kinderarmoede, mensen sensibiliseert om er eerst voor te zorgen dat ze zelfredzaam zijn vooraleer ze aan kinderen beginnen?

http://www.geertfiers.com/index.php/2013/09/12/5-kinderen-een-paar-misverstanden-rechtgezet/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!