De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kind & Gezien: Ouders voor 21e week in Vlaams Parlement voor beter kinderopvangbeleid
Kind & Gezien

Kind & Gezien: Ouders voor 21e week in Vlaams Parlement voor beter kinderopvangbeleid

Voor de eenentwintigste week op rij zitten onze ouders en solidaire feministen op de publiekstribune in het Vlaams parlement om hen duidelijk te maken dat er echt iets moet veranderen in het kinderopvangbeleid. 

donderdag 11 mei 2023 15:14
Spread the love

 

Dit keer schuift ook Klara Segers mee aan. “Ik ga mee vanuit de Vrouwenraad en andere feministische organisaties omdat de crisis in de kinderopvang ook voor ons heel belangrijk is. We moeten de vrouwen die in de sector werken immers beter ondersteunen. Als de kinderopvang kraakt zijn het òòk vrouwen die voornamelijk de gevolgen dragen. Ondanks dat er al maanden actie gevoerd wordt op verschillende manieren komt er weinig beweging in dus willen wij de roep om hulp vanuit de sector en de ouders mee blijven ondersteunen.”

“Het blijft onbegrijpelijk hoe weinig politieke actiebereidheid er is rond een dossier dat zoveel “werkende Vlamingen” raakt. Men heeft de mond vol over mensen activeren om de tewerkstellingsgraad te verhogen. Hoe wil men dat doen als 50% van de ouders in West-Vlaanderen, Brussel en Turnhout simpelweg geen plaatsje in de crèche vinden? Dus daarom zetten wij door, in volle solidariteit met de sector,” zegt Noëmi Willemen (lid Crisiskabinet Kinderopvang).

 

Vlaams Parlement TV

Onlangs lichtten Meron Knikman, voorzitter van de Vrouwenraad en Heleen Struyven van het Crisiskabinet kinderopvang de Kind & Gezien-actie toe in Het Gesprek met Mark Van de Looverbosch voor Vlaams parlement TV: https://youtu.be/ao8FlRBt9ws

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!