De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Kif Kif

Kif Kif zoomt in: Martin Luther King

Ken je dat gevoel, dat er over een historisch belangrijke tekst of speech gesproken wordt en je moet toegeven dat je het nooit gelezen of gezien hebt? Meer nog: je zou het eigenlijk graag willen maar het komt er nooit van. Wel: je bent niet alleen en wij hebben de oplossing gevonden!

dinsdag 18 augustus 2020 15:34
Spread the love

 

‘Kif Kif zoomt in’ is een leesclub voor al wie zin heeft om korte teksten te lezen die van historisch belang waren in de geschiedenis van de anti-racistische strijd en de globale dekolonisering van de geesten. De leesclub is vooral bedoeld als een gezellig en inspirerend dompelbad. We zoomen dus samen in op de inhoud van de teksten, en gezien de huidige quarantaine komen we daarvoor online samen op …. Zoom.

Deze tweede sessie: de beroemde ‘I have a dream’-speech van Martin Luther King.

We lezen geen volledige boeken, maar wel korte fragmenten. Die korte fragmenten neem je op voorhand even door en tijdens de (online) bijeenkomst wisselen we dan van gedachte. Wat heeft ons geraakt? Brengt het nieuwe inzichten? Zijn er dingen waar je het moeilijk mee hebt? Kan je er iets mee in je eigen leven? Deelname is uiteraard gratis, maar gelieve wel goed op voorhand in te schrijven zodat we je tijdig de tekstfragmenten kunnen doorsturen.

!! Deelname is gratis, maar er zijn slechts 12 plaatsen. Schrijf je dus zeker in via deze link: https://forms.gle/6JU82NXwxZXP7hYJ6

**

In de volgende sessies van ‘Kif Kif zoomt in’, zullen we ook teksten en speeches van de volgende figuren bespreken: Sojourner Truth, Audre Lorde, Patrice Lumumba, Frantz Fanon, Edward Said, Fatima Mernissi, W.E.B. Dubois, James Baldwin. Hou onze site en facebook in de gaten voor de data.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!