De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KHYAM ALLAMI & VASILIS SARIKIS Resonance/Dissonance

KHYAM ALLAMI & VASILIS SARIKIS Resonance/Dissonance

donderdag 9 januari 2014 14:03
Spread the love

vrijdag 31 januari 2014 | 20:00

CONCERT | Turbinezaal of Kelderzaal

Ooit was hij vooral bekend als de drummer bij een hardcore punkband. Nu is Khyam Allami bekend als oed-speler (Arabische luit) en geeft hij af en toe les aan de SOAS – University  of London. In 2012 was hij special guest op het concert van Blur in Hyde Park bij het afsluiten van de Olympische spelen (het nummer Out of Time is opgenomen op de cd Parklive).

Khyam Allami, geboren in Damascus, Syrië, verhuisde samen met zijn Iraakse familie op negenjarige leeftijd naar London. Als tiener dompelde hij zich onder in de Westerse rock en punk. Maar na een tijd verlangde hij om terug voeling te krijgen met zijn roots en met het land waar hij nooit heeft gewoond.  Hij deed dit door zich vanaf dan volledig toe te leggen op de oed. En hoe!  De charismatische Allami is een virtuoos op de oed. En in het gezelschap van percussionist Vasilis Sarikis op frame drum, mag het publiek zich aan een bijwijlen zowel intiem als bezwerend concert verwachten.

Zijn debuutalbum ‘Resonance/Dissonance’ werd door pers en publiek bijzonder positief onthaald. 

Tickets : € 7 | € 10 | € 13

De Centrale
Ham72, 9000 Gent
decentrale@gent.be
www.decentrale.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!