De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KeerHetTij Nu :meeting nu vrijdagavond   17 december  om 19u30 …
EU, KeerHetTij Nu, Financië Transactie Taks, Meeting -

KeerHetTij Nu :meeting nu vrijdagavond 17 december om 19u30 …

dinsdag 14 december 2010 14:35
Spread the love

Er waart een spook door de Europese Unie, het spook van bikkelharde besparingen. Zo wil ons land, nadat het eerst 20 miljard euro veil had om de banken te redden 20 miljard euro beknibbelen. Duitsland wil 80 miljard besparen en het Verenigd Koninkrijk zelfs bijna 100 miljard… Onze lonen, uitkeringen en pensioenen liggen in het vizier. Wij laten ons niet vangen door dit neoliberale Europa!

WIJ LATEN ONS NIET VANGEN!

* Voor een Financiële Transactie Taks en een miljonairstaks!

Een belasting van 0,1 procent op financiële transacties kan Europa jaarlijks 244 miljard euro opleveren. Een vermogensbelasting voor miljonairs kan alleen al in België jaarlijks 8,7 miljard euro opbrengen. Haal het geld waar het zit!

* Tegen bankiersbonussen en voor betere lonen en uitkeringen!

De bankensector is allicht de enige sector waar de ceo’s totaal buitensporige bonussen krijgen. Wij willen besparingen voor de banken, bonussen voor de mensen! Aan de andere kant van de samenleving leven 15% mensen in armoede en velen zien hun lonen bevroren worden.

* Gedaan met afdankingen in bedrijven die winst maken!

Inbev wilde 299 werknemers ontslaan, terwijl het bedrijf winst liet optekenen en de bestuurders –waaronder Jean-Luc Dehaene- zichzelf tijdens de laatste drie jaar voor 750.000 euro aan bonussen uitkeerden. Wij zijn voor een Wet-Inbev, die ontslagen in winstgevende bedrijven onmogelijk maakt.

* Voor een Europa op maat van mensen, niet op maat van de markt! Laat de mensen hun zeg doen over de belangrijke Europese verdragen en beslissingen!

Geen enkel belangrijk Europees verdrag werd in België voorgelegd aan de bevolking. Wij zijn voor Europa, maar dan een Europa gebaseerd op democratie, sociale bescherming, herverdeling, openbare dienstverlening en internationale solidariteit.

* Voor een sociaal plan voor een economie zonder fossiele brandstoffen, in de plaats van de handel in emissierechten!

De EU richtte in 2002 de eerste markt in emissierechten op. Grote staal- en energiebedrijven kregen gratis CO2-quota uitgereikt, die ze ofwel zelf konden gebruiken ofwel verkopen. Niet het klimaat maar de winstcijfers van grote multinationals vaarden daar wel bij. Wij willen een echt plan voor een economie zonder fossiele brandstoffen

* Voor een sociale en ecologische ondergrens voor investeringen!

Investeringen vormen de fundamentele link tussen de hedendaagse samenleving en die van de toekomst. Voor een sociale en ecologische minimumnorm voor investeringen!

Afspraak op vrijdag 17 december 2010-10-21

Actie om 17u30 is geannuleerd.

19.30u. Start Meeting voor een Ander Europa met (inter)nationale sprekers. Zaal De Maalbeek, Hoornstraat 97, 1040 Etterbeek

Bron : KeerHetTij Nu 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!