De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kat Deluna stelt nieuw werk ‘Inside out’ voor

Kat Deluna stelt nieuw werk ‘Inside out’ voor

maandag 8 november 2010 10:25
Spread the love

Kat Deluna – Inside Out

Donderdagavond, 4 november kregen we – in samenwerking met Free Record Shop en het Coca Cola Visitor Center te Wilrijk – de mogelijkheid om de  showcase bij te wonen  van de nieuwste cd van Kat Deluna, nl. Inside Out.

De Amerikaanse R&B-ster met Latijns-Amerikaanse roots bracht ons een korte show met daarin enkele nummers uit haar nieuwste album, Inside Out, dat overigens geproduceerd werd door een Belg, nl. Andras Vleminckx. 

Het verhaal hierachter wil dat hij enkele beats aan Kat Deluna bezorgde, waarna zij zo goed als meteen besloot met hem in zee te gaan. Dat is ook één van de redenen waarom ze ervoor koos om hier in België een showcase te geven. 

Warm Up door DJ Daddy K, Belgische trots en meermaals in de prijzen gevallen

Vooraf was er een warm up van Dj Daddy K, die door ondergetekende zéér gesmaakt werd, al is mijn mening uiteraard erg subjectief. Het was lange tijd geleden dat ik hem nog eens live aan het werk had gezien, maar ik moet zeggen: hij kan het nog steeds als de beste.

Als pionier in het hip hop en r&b-gebeuren (jaja, hij draait al mee sinds 1982…) geldt hij tegenwoordig nog steeds als één van de ambassadeurs van de Belgische hip hop scène.  Een grote meneer dus, die dat ook nog eens extra in de verf kwam zetten met enkele spectaculaire scratches. 

Zo was één van de hoogtepunten zeker zijn Fatman Scoop edit waarbij hij blind, achterstevoren en met de mond geheel dezelfde scratch routine bleef uitvoeren.  Wel wat jammer dat het merendeel van het publiek er eigenlijk minimaal in geïnteresseerd was. 

Hoofdprogramma

Want die waren uiteraard aan het wachten op het hoogtepunt van deze avond: Kat Deluna!! Als ik heel eerlijk mag zijn, behoort deze zangeres (want ze kan wel zingen, hoor) thuis in de wereld van het commerciële r&b-gebeuren. 

Op zich helemaal niks op tegen, maar dan moet het album goede producties bevatten, of anders gaat het al snel vervelen. En bij een eerste beluistering van het album durf ik toch wel te zeggen dat alle producties van een zeer hoge kwaliteit waren. 

Push Push feat. AKON

De opening met “push push” lokte meteen de gewenste reactie uit: het publiek ging volop mee. Al kan dat tegenwoordig ook voor interpretatie vatbaar zijn.  Het hedendaagse publiek dat uit zijn dak gaat, heeft in de ene hand zijn camera/gsm/smartphone om vervolgens met de andere hand mee te wuiven.

Als je het zo vanop een afstand bekijkt, blijft het een grappig gezicht. Jammer dat er bij het tweede nummer enkele technische problemen waren met de microfoon, maar deze bleken zeer snel van de baan. Op die manier kon ze – middels soundcheck – een keer live laten horen wat ze in haar mars heeft. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik met verstomming was geslagen. Verder kwamen er nog enkele nummers aan bod uit het nieuwe album, al had ik stiekem gehoopt op een iets meer latina-invalshoek. Niet dat ze de volgende headliner van de Antilliaanse feesten moet worden, maar ik herkende toch te vaak die monotone 4/4 beat die alomtegenwoordig is in hedendaagse hip hop.

Ik klink misschien gedateerd, maar voor mij mag er af en toe wel een breakbeat of een scratch tussen zitten. Wat uiteraard niet wegneemt dat de gehele productie en dansshow tot in de puntjes waren afgewerkt. 

Dit werd naar mijn mening ook zo opgepikt door het aanwezige publiek want menige dames stonden heupwiegend mee te doen op deze toch catchy tunes. Een meer dan geslaagde showcase van deze pittige en vooral mooie dame.

Leslie Smits

Kat Deluna – Inside Out (uitgegegeven bij ARS (Universal Music)

take down
the paywall
steun ons nu!