De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Karim Van Overmeire vs “Extreemlinks”

Karim Van Overmeire vs “Extreemlinks”

woensdag 24 oktober 2012 15:54
Spread the love

Daarnet, bij een zoektocht naar de mening over Ford Genk bij N-VA kwam ik het echter een ander interessant artikel tegen:

http://www.n-va.be/nieuws/persberichten/geen-plaats-voor-racisme-bij-de-n-va-wel-plaats-voor-links-extremisme-bij-spa

In dit artikel op de website van N-VA verklaren Ben Weyts en Karim van Overmeire dat er geen plaats is voor racisme binnen de N-VA. Mr. Van Overmeire doet namelijk afstand van de racistische punten uit het 70-puntenplan van het voormalige Vlaams Blok. Dit geeft meteen aanleiding voor dhr. Weyts om op te merken dat SP.a geen afstand doet van links-extremisme omdat ze PVDA+ in Borgerhout in de meerderheid wil betrekken. Volgens Weyts heeft PVDA, en ik citeer: “nog nooit ondubbelzinnig afstand genomen heeft van regimes uit heden en verleden die misdaden tegen de menselijkheid hebben begaan of op systematische wijze de mensenrechten hebben geschonden.”

Een interview in Knack met voorzitter Peter Mertens kan allicht wat meer antwoorden bieden: http://www.pvda.be/nieuws/artikel/interview-peter-mertens-pvda-in-knack.html

Waar het me vooral om te doen is, is dat diezelfde Karim van Overmeire vanmorgen op Radio I duidelijk een ander signaal gaf over het 70-puntenplan:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/1.1464821

Politiek is een kaartspel maar valsspelers moeten op de vingers getikt worden.

take down
the paywall
steun ons nu!