De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Just an ordinary day in the life of a cannabislover

maandag 3 augustus 2015 12:45
Spread the love

Vanmorgen vroeg om 7u loopt de wekker af, na een paar keer snoozen geef ik toe en daal de trap af naar de badkamer voor een kattewasje. Ik spring in mijn short en t-shirt, want het belooft een warme dag te worden en zet water op voor mijn dagelijkse  fake koffie met fake melk, laat de hond plassen in het park en roep de jongens op. Mijn zus haar zoontje gaat mee op sportkamp en logeert hier ook de hele week. Ze verstaan er zich de eerste seconden niet aan: ‘huh’ zie ik ze denken, ‘zit de vakantie er op?’ Tien minuten later staan ze beneden en deel ik nog wat commando’s uit in de trend van gezichten wassen, tanden poetsen, kleren aan, enzovoort. We eten nog snel een ontbijtje terwijl ik de rugzakken klaarmaak: lunchpakket, drinkbus, appel, rijstwafels, reservekledij en dan snel de fiets op. We rijden door het natuurgebied maar bij het terugrijden realiseer ik me dat er nog een kortere weg is (die even veilig is), ze zullen blij zijn vanavond.

We komen een paar minuten voor negen aan, mooi op tijd dus, mission accomplished. Wobbe had wat buikpijn zei hij op de fiets, vermoedelijk van de zenuwen. Na nog wat peptalk en een korte babbel met de begeleiders ben ik weer weg. Omdat ik zo geniet van het fietsen rijd ik maar ineens langs de supermarkt om katteneten en nog wat broodbeleg en dergelijke in te slaan. Thuisgekomen laat ik de hond nog eens uit maar deze keer wat verder. Daarna maak ik zijn lievelingskostje: pasta met worteltjes,witte bonen en olijfolie. Ik kook elke dag voor hem want hij heeft moeite met het verteren van korrels.

Dan zet ik de computer aan, heb een mail ontvangen van mijn werk. Ik werk als nachtopvoeder maar ik heb deze zomer redelijk wat vrije tijd. Dan even facebook checken, er is een berichtje van een vriendin maar verder niks belangrijks. De telefoon gaat, mijn zus is aan de lijn. Ze vraagt zich af of de jongens goed zijn gestart. Ik zet een muziekje op en schakel facebook terug uit. De afwas moet nog gedaan worden, de vloer moet hoogdringend weer gedweild worden en de wasmand is aan het uitpuilen. Toch maar eerst even mijn batterijtjes opladen.  Ik pak de zak kattenkorrels mee naar boven, twee hongerige katten lopen me voor de voeten. Op het eerste verdiep zet ik mijn vaporizer aan, die kan zich alvast wat opwarmen. 

De katten zijn kontent, ik loop nog even naar beneden om het wasmachine te vullen en een boterhammetje te smeren. Dan terug naar de living op ‘t eerste, ik installeer me in mijn éénzit en neem de rubberen slang in mijn mond. Kruidige dampen vullen mijn longen, enkele trekjes later zet ik het toestel weer uit. Irritante gedachten die me voordien naar beneden haalden maken plaats voor een gevoel van tevredenheid, ik kan er weer tegen. Ik maak een lijstje in mijn hoofd van wat ik nog wil doen voor ik de jongens terug ga halen om 16u en laat het water lopen voor de afwas. Na de afwas bedenk ik me dat wat ik dagelijks doe toch wel redelijk gewoontjes is allemaal en dat voor iemand die zich graag tegoed doet aan de dampen van ‘s werelds meest beruchte plantje: de cannabisplant. Zo, dit wou ik even kwijt, nu snel weer aan het werk zodat ik daarna nog wat van de zon kan genieten.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!