De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Julius Malema noemt journalist een klootzak en bloedige agent
Zuid afrika -

Julius Malema noemt journalist een klootzak en bloedige agent

maandag 12 april 2010 13:15
Spread the love

ANC Youth League Julius Malema schopte een journalist van de BBC uit tijdens de persconferentie, noemde hem “een klootzak en een bloedige agent”.

Fisher heeft naar aanleiding van de tirade de briefing verlaten.

Malema zei dat journalisten hem niet kunnen ondermijnen, met name in het ANC hoofdkwartier, Luthuli House.

Malema zei dat hij niet vrijheid van de media wil bedreigen, maar wel respect moet tonen. “Als je in mijn huis bent moet je gedragen,” zei hij.

Malema zei dat hij de begrafenis van de vermoorde AWB leider Eugene Terre Blance niet zal bijwonen omdet hij een rechtse leider was die hij niet respecteerde. « hij stierf voor het veranderen van zijn racistisch gedrag. Zijn dood mag niet gekoppeld worden aan het ANC strijd lied( Dood de Boer) aldus Malema.

De dood van Terre Balche moet onze ogen openen zodat we zien aan wat onze mensen bloodgesteld worden op deze plaatsen( boerderijen). “Wij zijn niet trots op zijn dood maar de waarheid moet vertled worden” zei Malema.

Hij is 28, met een beetje overgewicht, onberispelijk gekleed, en nogal dol te verwijzen naar zichzelf met het koninklijke “wij”. Hij is ook zonder twijfel de meest verdeeldheid, het meest belachelijk gemaakt, en momenteel voor sommigen de meest alarmerende publieke figuur in Zuid-Afrika. Zijn vele critieken zijn racistisch gebrandmerkt en kolonialistisch. Voor sommigen is hij een clown of slechts een politieke pop. Voor anderen is hij de stem van de stemlozen. Schrijft Andrew Harding BBC News Durban.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!