De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Julian Assange krijgt belangrijke journalistieke prijs

Julian Assange krijgt belangrijke journalistieke prijs

donderdag 25 april 2019 10:57
Spread the love
Het zou nieuws moeten zijn, want het gaat over Julian Assange die momenteel hot news is, maar het vond plaats op dinsdag 16 april j.l. en werd door MSM in de wereld, en al helemaal in Nederland, niet belangrijk genoeg bevonden om over te berichten. Slecht een klein aantal onafhankelijke buitenlandse media brachten dit.

We weten hoe Assange zijn poes behandelde, hoe hij zichzelf verzorgde, dat hij poep op de muren van de Ecuadoraanse ambassade smeerde, dat hij géén journalist is, maar dat hij de Galizia-prijs 2019 voor Journalisten, Klokkenluiders en verdedigers van het recht op informatie kreeg (Een prijs van de Linkse/Groene fractie in het EU-parlement) paste niet in het plaatje van het ‘objectieve’ MSM-journaille.

Hij kreeg deze prijs samen met Nestlé-klokkenluider Yasmine Motarjemi en Rui Pinto, de journalist die de ‘Football Leaks’ in de openbaarheid bracht en zich in vergelijkbare omstandigheden bevindt als Assange.

De prijs werd vorige week (16 april 2019) voor Assange in ontvangst genomen door niemand minder dan Nobelvredesprijswinnares Mairead Maguire met een hartstochtelijke toespraak over zijn moedige journalistieke prestaties, zijn moeilijke omstandigheden, behoefte aan publieke steun en over wat zijn zaak betekent voor journalisten en klokkenluiders overal ter wereld.

De prijs is ingesteld in 2018 ter ere van de vermoorde Maltese schrijfster en onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia die op 16 October 2017 vermoord werd door een bomaanslag vanwege haar onderzoek naar corruptie, nepotisme en georganiseerde misdaad bij de Maltese overheid. Het is de tweede keer dat hij wordt uitgereikt.

take down
the paywall
steun ons nu!