De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Julian Assange is opgepakt door de Engelse politie !
Zweden, VS, Julian Assange, Wikileaksstichter, Engeland, Opgepakt door de politie, Thermonucleaire tijdbom -

Julian Assange is opgepakt door de Engelse politie !

dinsdag 7 december 2010 11:56
Spread the love

De thermonucleaire tijdbom van Julian Assange


Julian Assange beschikt over ‘een thermonucleaire bom’ aan ongepubliceerd materiaal, die hij tot ontploffing zal brengen mocht hij worden gearresteerd of vermoord. Volgens zijn advocaten heeft Assange via een geëncrypteerde sleutel 1.3 GB aan materiaal verspreid dat de volledige inhoud bevat van alle Amerikaanse documenten die de site heeft ontvangen, met de opdracht dat materiaal vrij te geven indien hij door de Zweedse of Amerikaanse autoriteiten wordt aangehouden. Zweden vaardigde vorige maand een arrestatiebevel tegen de Australiër uit in verband met een verkrachtingszaak; de VS zoek hem voor hoogverraad.

Assange refereert naar het materiaal als naar zijn ‘levensverzekering’ en claimt dat het de namen, adressen en andere details bevat, die werden verwijderd om spionnen, soldaten en andere bronnen te beschermen.

‘Wikileaks is het slachtoffer geweest van cyberaanvallen en censuur zowat overal ter wereld. Ze moeten zichzelf beschermen. Hiermee denken ze over een thermonucleaire bom te beschikken in het informatietijdperk’, aldus Assange’s advocaat.  (FZ)

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!