De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jongste vlaamse topklimster pakt goud op IFSC European Female Youth B finale?
Jeugd, Topsport, Topsport Vlaanderen, Klimmen, IFSC, Anak verhoeven, Schriek -

Jongste vlaamse topklimster pakt goud op IFSC European Female Youth B finale?

maandag 22 november 2010 14:14
Spread the love

België klimt naar goud

KRANJ – Afgelopen weekend deed ze het weer, Anak Verhoeven behaalde goud op de beslissende finalewedstrijd van de IFSC European Youth Series in Kranj, Slovenië. Dankzij deze verbluffende prestatie pakte ze meteen ook zilver in de totale Europese eindranking van 2010. Nog nooit in de geschiedenis deed een Vlaamse topklimster haar dat voor.

De veertienjarige Anak uit Schriek is de enige Belgische in de top 30 van het Female Youth B-klassement. Vorige maand sleepte ze haar gouden primeur in de wacht, tijdens de halve finale in het Franse Annecy-Le-Vieux en stootte zo door naar de tweede plaats. De internationale overwinning smaakte voor onze Vlaamse topklimster duidelijk naar meer. Zondag, tijdens de finale in Slovenië, haalde ze opnieuw goud binnen. Door deze schitterende prestatie klom ze ook figuurlijk naar de top. Net zoals de nummer één, de Oostenrijkse Elena Bonapace, heeft Anak nu een totaalscore van 34000 punten en haalt hiermee als eerste Vlaamse in de geschiedenis zilver in de eindrangschikking. De klim- en bergsportfederatie is laaiend enthousiast en dat geldt zeker voor Wim Verhoeven, trainer en tevens vader van de jonge Anak.

Ook onze Belgische mannen leveren topprestaties. Loïc Timmermans (15) belandde op de vierde plaats in het Male Youth B-klassement. In de A-klasse behaalde Sebastien Berthe (17) na een goed jaar de negende plaats in Kranj. Ook Lukas Geukens (16) bereikte de top 20 in het zelfde klassement.

Tekst: Lynn Leloup

Voor meer informatie surf naar http://www.belclimb.net/

take down
the paywall
steun ons nu!