De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jongeren getekend door maatschappelijke veranderingen
Jongeren, Onderzoek, Samenlevingsopbouw, Wereld, sociaal, samenleving, maatschappij -

Jongeren getekend door maatschappelijke veranderingen

donderdag 30 december 2010 11:56
Spread the love

Jongeren tussen achttien en vierentwintig jaar zijn angstig over materiële zaken zoals een baan, carrière en geld. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van het mediabureau Initiative. Er is volgens de onderzoekers een groot verschil met de jongeren van vijf jaar geleden, die veel vrijer waren en zich veel gedurfder opstelden.

Opvallend is volgens de onderzoekers dat deze jongeren alle kenmerken van hun ouders hebben, wellicht omdat ruim de helft nog bij zijn ouders woont en daardoor angsten van hen overneemt. Volgens Initiative gaat het hier om een generatie die eigenlijk helemaal geen jonge mentaliteit heeft, maar daarentegen getekend is door sociale, economische en technologische veranderingen.

De onderzoekers stellen dat 44 procent van de respondenten toegeeft dat de crisis een directe impact heeft gehad op zijn leven, terwijl 36 procent een succesvolle loopbaan belangrijk vindt en 23 procent welstand een cruciale doelstelling noemt. (MH)

Bron : Express.be / mediabureau Initiative / nu.nl

take down
the paywall
steun ons nu!