De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Joke Kaviaar is vrij!

Joke Kaviaar is vrij!

vrijdag 5 april 2019 17:59
Spread the love

JOKE KAVIAAR IS VRIJ!

ZIE OOK

https://www.astridessed.nl/joke-kaviaar-is-vrij/  

Aan iedereen, die solidair is met Joke en op welke wijze ook met haar heeft meegeleefd tijdens haar gevangenisperiode:Hartelijk bedankt!
De strijd tegen het onrecht gaat door!

https://13-september.nl/de-veroordeling/  

https://www.jokekaviaar.nl/  

ZIE OOK

https://www.astridessed.nl/tag/joke-kaviaar/ 

Astrid Essed

EN NU HET PERSBERICHT! 

 
JOKE KAVIAAR IS VRIJ!

https://www.indymedia.nl/node/45878  

Nieuws, gepost door: Steungroep 13 September op 05/04/2019 04:02:17

Wanneer: 05/04/2019 – 13:45

Vanmorgen vroeg liep ze de bajespoort van Nieuwersluis uit, vermoeid, maar stralend, sterk, ongebroken!

5 april 2019
Joke Kaviaar is vrij!

Joke Kaviaar is weer vrij! Vanmorgen vroeg liep ze de bajespoort van Nieuwersluis uit, vermoeid, maar stralend, sterk, ongebroken. De tien weken gevangenisstraf, opgelegd wegens kritische artikelen tegen de onderdrukking van vluchtelingen en wegens deelname aan een protest tegen de bouw van een vluchtelingenbajes, is achter de rug!

Namens Joke bedankt de Steungroep 13 September alle mensen die op welke manier dan ook steun hebben gegeven en solidariteit hebben betoond, financieel maar vooral ook in de vorm van post. Joke is blij me de ladingen post die, tien weken lang, bijna dagelijks zijn binnengebracht, met de e-mails, met de meegestuurde enveloppen en postzegels, de uitgeprinte artikelen die ze opgestuurd kreeg zodat ze op de hoogte bleef van wat er ‘buiten’ speelde. Het maakte de dagen daar binnen korter, het hielp haar in wat ze binnen onvermoeibaar heeft gedaan: artikelen schrijven, tekeningen maken, songteksten creëren… en brieven beantwoorden. Dank aan jullie allemaal!

Joke is nu dus weer op vrije voeten, voor zover je van vrijheid kunt spreken in deze van repressie en racisme doordrenkte en van hekken, grenzen en bewakingscamera’s vergeven wereld. Zij zal de strijd tegen repressie en racisme, die ze in haar cel zo goed mogelijk heeft voortgezet door middel van artikelen en het aanvechten van onrechtvaardige bajesbesluiten, buiten die cel ook weer oppakken. Omdat niemand vrij is zolang niet iedereen vrij is.

Geen grenzen, geen gevangenissen: vrijheid voor iedereen!

Steungroep 13 September

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!