De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Join us or leave us Covid!

maandag 16 maart 2020 13:49
Spread the love

In Groot Brittanië wonen alleen nette mensen die voor ze op een vlucht naar de V.S. stappen het virus netjes wegwassen.

In de Verenigde Staten van Amerika heeft little dick Trump beslist om alle vlieg- en ander kunstwerk tussen Europa en de V.S. lam te leggen. Reden: die luie Europeanen hebben veel te lang gewacht om in te grijpen bij het coronavirus en hebben nu het Amerikaanse volk op lafhartige wijze besmet. Onderzoek zou inmiddels via eerder wetenschappelijk werk het juiste pad van de besmetting hebben uitgetekend (1).Voor Groot Brittanië daarentegen geldt het verbod niet, daar wonen allemaal nette mensen die elke morgen het virus netjes wegwassen.
Ondertussen probeert L.D. Trump een in Duitsland in ontwikkeling zijnde vaccin te bemachtigen en er zelfs het alleenrecht van op te kopen (2). Hoe klein kan een mens zijn of worden?

In eigen land dansen de jongeren nu op straat…

In eigen land dansen, nee vergis u niet, niet de moslims, wel het jeugdig volkje de laatste dans, niet van zichzelf maar misschien wel die van hun opa of oma en dit op nog snel georganiseerde lock-down feestjes. Om er alsnog op te wijzen dat nukkigheid en grove dwaasheid hand in hand gaan wippen ze na de kater ook nog even binnen bij de hollanders. Bovendien ligt het bestuur van de dikke Van Daele nu ernstig in de knoop met het spreekwoord ‘de plezantste zijn thuis’! Thuis zitten is immers voor coronaleiders, en dat zijn nu eenmaal niet de plezantse.

Als Bart De Wever niet stopt met zijn partijpolitieke spelletjes zou zijn bijnaam weleens Covid-20 kunnen worden.

Covid-20, het virus dat nog lang nadat de crisis is bestreden het land in de ban houdt. Je kan het zo zot niet meer bedenken of Bart De Wever komt er mee aandraven. Laat mij even terugkeren in de geschiedenis. Er was eens een frituur, een boulet en een groot pak met tartaar. Daarachter verscholen een groot populist.
Gedreven door zijn verleden en dat van zijn voorvaderen was hij er van overtuigd geraakt dat aan de overkant, voorbij maar ook in Brussel dus de slechterikken zaten. Wanneer het in het algemeen aan de overkant wat stiller was hadden de socialisten het doorgaans verkorven en tijdens de zomervakantie wanneer ook sommige socialisten in hun belle epoque huisjes vertoefden konden de vluchtelingen al eens kop van jut zijn. Hoe dan ook, er is wel altijd iemand op de wereld die het Bart De Wever zuur maakt.

De verandering werkt niet meer.

Na het nu door frituristen gehate Carl Huybrechts dieet en een fikse overwinning in het programma ‘de slimste mens’ werd het tijd om in het spoor van andere Romeinen de krijtlijnen uit te zetten en zo komt het dat in het partijprogramma van N-VA de splitsing van België als allerhoogste doel staat vooropgesteld. Dat mag een nobel streven genoemd worden en zolang het niet de pan uitswingt mag je er her en der mee uitpakken, ook in je partijprogramma dus.

Onozel wordt het uiteraard wanneer je jouw belangrijkste strijdpunt in de koelkast steekt om alsnog mee deel te nemen aan de regering van een land dat je verracht. Toegegeven wie ooit Suske en Wiske gelezen heeft weet tot wat Krimson en zijn companen in staat zijn. Niets is dus wat het lijkt in stripverhalen.

Compleet belachelijk wordt het evenwel wanneer je die regering vroegtijdig én met een schuld van 12 miljard achterlaat om vervolgens na de val van die regering en in volle coronacrisis jezelf op te werpen als de redder van het land met de slogan:

Het is dik tegen mijn goesting, maar als het moet zal ik premier worden van het land dat ik verracht.

Hier aan toevoegend dat er nadien dan ook eens kan gekeken worden hoe we dat land verder gaan opsplitsen. Hoezo, het ging toch over een noodregering? Dit kan je toch nog bezwaarlijk ernstig nemen. Dat dit verrachtelijk toneeltje van Bart De Wever op z’n minst niet meer gesmaakt wordt door de overige partijen mag in deze duidelijk zijn.
Wie trekt er nu naar de oorlog met iemand die het land dat je moet verdedigen wil splitsen?
Welk land trekt er nu naar de oorlog met een minderheidsregering vraagt COVID-20 zich raar maar waar nog af? Wel COVID, zowat alle partijen slaan vandaag de handen in mekaar om dit coronavirus de baas te kunnen en jij bent blijkbaar de enige die met een pruilmondje blijft rondlopen.

Join us or leave us Covid!

(1)           https://www.demorgen.be/nieuws/trumps-europese-coronavirus-komt-helemaal-niet-uit-europa~ba3d341e/

(2)           https://www.standaard.be/cnt/dmf20200315_04890073

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!