De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Jeugdwerkloosheid neemt epidemische omvang aan’
Jeugdwerkloosheid, G20, Ontwikklingslanden, Gordon Brown, Kwaliteit van het onderwijs -

‘Jeugdwerkloosheid neemt epidemische omvang aan’

woensdag 19 januari 2011 12:19
Spread the love

De jeugdwerkloosheid neemt stilaan epidemische proporties aan. Het is een internationale tijdbom voor zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden. In de G20-landen (een groep bestaande uit de 19 grootste economieën en de EU) zitten momenteel zo’n 81 miljoen jongeren zonder werk.

Met deze waarschuwing trekt de voormalige Britse Labourpremier Gordon Brown vandaag naar het Ted Kennedy/John Harvard memorial lecture, waar hij in zijn speech de Amerikaanse president Obama zal oproepen om mee de leiding te nemen in een gezamenlijke inspanning om deze jonger dan 25-jarigen aan werk te helpen.

Brown zal ook vraagtekens zetten bij de verminderende kwaliteit van het onderwijs. ‘De wereld moet er voor zorgen dat jongeren niet de grootste slachtoffers van de globale crisis worden en dat ze niet slechter af zijn dan hun ouders.’ (FZ)

Bron :

Express.be /The Guardian

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!