De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Je moet in een uitkering blijven zitten.

Je moet in een uitkering blijven zitten.

maandag 6 februari 2017 15:59
Spread the love

Zowel de Federale als de Vlaamse regering verandert met succes het geweer van schouder. Ze hebben niet gewoon tegen mensen gezegd ‘je moet in een uitkering blijven zitten’. Niets van dat, ze hebben hen gezegd dat werk de beste remedie is om niet arm te worden.

* Liesbeth Homans in de zevende dag 05.02.17

Danzij deze wijze woorden van Liesbeth Homans is er nu voor het eerst een kentering, wat zeg ik, een ware trendbreuk vast te stellen in de voorlopige armoedecijfers die zij ter beschikking heeft.

Het moet zijn dat de armen het stilaan beginnen door te hebben dat je niet zomaar op je luie reet kan zitten wachten tot er werk is voor iedereen. Het moet zijn dat langdurig zieken  het stilaan beginnen door te hebben dat lang ziek zijn tot niets dient. En het moet zijn dat kinderen die in armoede opgroeien stilaan beginnen door te hebben dat hun ouders gewoon geen zin hebben om geld te verdienen.

Het is ook te hopen dat de samenleving stilaan begint door te hebben dat er iets niet klopt aan deze uitleg.

take down
the paywall
steun ons nu!