De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

JCVD

JCVD

maandag 7 januari 2013 17:15
Spread the love

Jean-Claude Van Damme is beroemd geworden door zijn talloze vertolkingen als meedogenloze vechtmachine. Deze film toont een heel ander gelaat van de spierbundel. JCVD is een ingetogen portret van een kwetsbaar persoon op de rand van een ‘identiteitscrisis’, een rol die hij met verve vervult.

De ster van Van Damme is tanende. Het voormalige Hollywoodicoon is financieel berooid en moet zich steeds meer tevreden stellen met rollen in derderangsfilms. Komt daar nog bij dat hij verwikkeld is in een vechtscheiding. Het noodlot slaat op een dag toe wanneer hij nietsvermoedend een postkantoor binnen stapt. Blijkt dat daar een hold up gaande is.

Maar wat erger is: hij is verdachte nummer één. Net voor hij het postkantoor binnen ging poseerde hij immers met een paar fans. Al gauw rijst het vermoeden bij de politie dat dit een wanhoopsdaad is van de gevallen ster, zeker nu zijn problemen breed in de pers worden uitgesmeerd. De sfeer wordt steeds grimmiger en de hele buurt staat op stelten. Eén gijzelaar is er erg aan toe. De eisen die door gijzelaars worden gesteld zijn buiten proportie. Een drama is in de maak. Zal hij zich als meester in de martial arts weten te redden uit deze penibele situatie?

take down
the paywall
steun ons nu!