De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jaarmarkt 2012 Edegem

Jaarmarkt 2012 Edegem

woensdag 29 augustus 2012 19:23
Spread the love

         democratiEdegem
sociaal – ecologisch – democratisch

DemocratiEdegem dan toch op de jaarmarkt.

Op 1 en 2 september is het feest in Edegem.

De Populaire Edegemse jaarmarkt krijgt nu ook standplaatsen voor politieke partijen.

In het eerste voorstel kregen enkel de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad een standplaats. Voor democratiEdegem was dit ontoelaatbaar.

Voorzitter John Versprille “Eigenlijk was dit een ondemocratisch voorstel. Het kan toch niet zijn dat democratiEdegem als enige geen standplaats krijgt op de jaarmarkt. We hebben dan ook een klacht ingediend bij de gouverneur. De gouverneur heeft ons gelijk gegeven. democratiEdegem mag ook op de jaarmarkt staan.

André van Ekelenburg (politieke coördinator van democratiEdegem en voorzitter van Aktief Edegem) “Eigenlijk zijn we geen voorstander van politiek op de jaarmarkt. Met onze socio-culturele vereniging Aktief Edegem en onze toneelvereniging Tejater 80 hebben we een pannenkoekenkraam op de jaarmarkt. We zien de jaarmarkt als een feest waarin de kleine zelfstandige en de verschillinde verenigingen samen het beste van zichzelf geven. Politiek hoort er voor ons niet bij. Misschien kunnen de partijen die zo hard pleiten voor politieke staanplaatsen beter kiezen voor poltiek onafhankelijke ondersteuning van een vereniging. Dit kan de sport en cultuur in Edegem ten goede komen.”

Meer info: André van Ekelenburg: 0486/26.66.15 of andre.van.ekelenburg@pandora.be

take down
the paywall
steun ons nu!