De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jaar cel en 90 zweepslagen voor Iraanse actrice
Iran, Verboden film, Marzieh Vafamehr, Iraanse actrice, 'My Tehran for Sale' -

Jaar cel en 90 zweepslagen voor Iraanse actrice

maandag 10 oktober 2011 11:08
Spread the love

De Iraanse actrice Marzieh Vafamehr is tot een jaar gevangenis en 90 zweepslagen veroordeeld voor haar aandeel in de film ‘My Tehran for Sale’. De film werd genadeloos neergesabeld door de Iraanse conservatieven. De advocaat van Vafamehr heeft al gezegd beroep te zullen aantekenen.

In ‘My Tehran for Sale’ speelt de actrice de rol van een jonge actrice wiens theaterwerk door de autoriteiten wordt verboden. Om haar artistiek talent te uiten wordt ze voorts verplicht een geheim leven te gaan leven.

Volgens het Iraanse persagentschap Fars werd de film nooit door de autoriteiten goedgekeurd en werd hij enkel illegaal in het land verspreid. Vafamehr zat in juli al een tijd vast tot ze op borg werd vrijgelaten.

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!