De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ISTANBUL EKSPRES 2014

ISTANBUL EKSPRES 2014

woensdag 29 oktober 2014 13:13
Spread the love

Een muzikale reis doorheen een broeierige metropool.

Istanbul Ekspres is een muziekfestival met een focus op de Istanbulse muziekscene. Tijdens dit festival komt zowel de Turkse traditionele muziek, rock/pop, jazz als klassieke muziek aan bod. In 2014 vindt Istanbul Ekspres plaats van 7 tot 16 november.

50 jaar geleden kwamen honderden Turken op uitnodiging van de Belgische Staat naar hier. Het kleurde de stad op verschillende manieren: Gentse fijnproevers konden genieten van lekkere mezze of baklava, fleurige stoffen en tapijten verschenen uitgestald in de Sleepstraat en traditionele Anatolische muziek weerklonk op uitbundige trouwfeesten. 

Zo werd Gent een smeltkroes vergelijkbaar met die van Istanbul. Daar kent de multiculturele gemeenschap nog een langere geschiedenis, met diepere wortels in het sociale en culturele leven. Het amalgaan van o.a. Turken, Grieken, Armenen, Koerden en Joden bepaalt in sterke mate de muziekcultuur.

Istanbul Ekspres wil gedurende 10 dagen een beeld geven van wat er in die broeihaard muzikaal gaande is. Turkse pop en rock, oriëntaalse jazz, feestelijke balkan, Ottomaanse en Anatolische muziek… 

Praktische informatie vindt u op onze website: http://www.decentrale.be/zoek.aspx?datefrom=7/11/2014
op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/festivalIstanbulExpres/info

take down
the paywall
steun ons nu!