De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Israelische vlag halfstok van Stadhuis Rotterdam/Stadsbestuur Rotterdam handlanger Israelische bezetting

Israelische vlag halfstok van Stadhuis Rotterdam/Stadsbestuur Rotterdam handlanger Israelische bezetting

dinsdag 17 januari 2017 23:52
Spread the love

ISRAELISCHE VLAG HALFSTOK VAN STADHUIS ROTTERDAM/STADSBESTUUR ROTTERDAM HANDLANGER ISRAELISCHE BEZETTING

ZIE OOK

http://www.astridessed.nl/israelische-vlag-halfstok-van-stadhuis-rotterdamstadsbestuur-rotterdam-handlanger-israelische-bezetting/

AANBurgemeester en Wethouders Rotterdam
Onderwerp:Hang de Palestijnse vlag halfstok voor de 17 jarige Palestijnsetiener, dodelijk slachtoffer van het Israelische bezettingsleger.

Geachte heer Aboutaleb,Geachte loco burgemeester,Geachte Wethouders,  
De beste wensen voor 2017!Overigens een slecht begin van het Nieuwe Jaar.
Want u zet de wereld op zijn kop!U hangt de vlag halfstok voor misdadigers en laat verstekgaan, als het om hun slachtoffers gaat.
Dit naar aanleiding van het besluit van uw loco burgemeester,de heer Eerdmans, de Israelische vlag halfstok te laten hangennaar aanleiding van een aanval op het Israelische leger in OostJeruzalem, waarbij vier Israelische soldaten om het leven kwamen. [1]
Nu er een Palestijnse jongeman is doodgeschoten door het Israelischeleger [2], geen spoor van medeleven van met ZIJN familiedoor burgemeester/loco burgemeester of B & W. Waar blijft het ophangen van de Palestijnse vlag, halfstok?
Apart en bizar.
MISDADIGERS EN SLACHTOFFERS/TE UWER INFORMATIE.
GEEN AANSLAG, MAAR AANVAL
Om te beginnen, dit:
Genoemde Palestijnse aanval op die Israelische soldaten is natuurlijkvoor hun familie, vrienden triest, maar het past u niet, voor hen de vlag halfstok te hangen.
Het is namelijk geen AANSLAG, omdat soldaten combatanten zijn,waartegen aanvallen zijn toegestaan.Als u mij niet gelooft, lees er dan artikel 7 van het Internationaal HumanitairOorlogsrecht maar op na:Zie noot 3
MISDADIGERS/HET ISRAELISCHE BEZETTINGSLEGERBEZETTING, MILITAIRE AANVALLEN OP GAZA, NEDERZETTINGEN, MUUR, BLOKKADE GAZA
Vervolgens:
Ik sprak over misdadigers.Deze militairen, op wie de aanval geopend was [4] zijn, zoals uheel goed weet, onderdeel van het Israelische bezettingsleger en deaanval werd gepleegd in Oost Jeruzalem, dat sinds 1967 door Israel is bezet.
Even een college [grapje…]
Er is sprake van een nu  bijna [vanaf juni 1967] 50 jarige bezetting van de Palestijnse gebieden,ondanks VN Veiligheidsraadsresolutie 242 [1967], die Israeldestijds opriep, zich terug te trekken uit de in de juni oorlogveroverde gebieden, waaronder de Palestijnse, Oost Jeruzalem, de WestelijkeJordaanoever en Gaza.  [5]Nooit gehoor aan gegeven.Integendeel, dagelijks plukken de Palestijnen de bitterevruchten van die bezetting, die onderdrukking, vernederingenen [oorlogs]misdaden inhoudt.
Voorbeelden zijn er te over:De regelmatig terugkerende militaire invallen op Gaza, metals misdadig resultaat 1492 burgerdoden, waaronder 551 kinderen[25 procent], 11. 000 gewonden, 1000 kinderen blijvend gehandicapt. [6]Duizenden Palestijnen dakloos geraakt, duizenden huizen verwoest,scholen verwoest, ziekenhuizen beschadigd. [7]Rechtstreekse gevolgen van die bezetting [naast de dagelijkse terreur],de nederzettingen, die illegaal zijn volgens het InternationaalRecht [8] en een groot deel van de bezette Westelijke Jordaanoeveropslokken.De eveneens illegale Muurbouw [9], waardoor tienduizenden Palestijnen  geïsoleerd geraakt zijn van familie, land, werk, scholen en ziekenhuizen. [10] En dan die oorlog tegen de burgerbevolking, de Blokkade van Gaza. [11]

MISDADIGERS EN SLACHTOFFERSBEVINDINGEN VAN MENSENRECHTENORGANISATIEBTSELEM

Dat is een hele mond vol, maar waar.Het Israelische bezettingsleger zaait dood en verderf, niet alleenin Gaza, maar ook in de Westelijke Jordaanoever.Daar werd onlangs een Palestijnse tiener, een jongeman van17 jaar, door het Israelische leger doodgeschoten.En hij is lang niet de enige:
De Israelische mensenrechtenorganisatie meldt een triest scalavan mishandelingen/doden van Palestijnse burgers in de bezetteWestelijke Jordaanoever, waaronder enkelen [topje van de ijsberg]onder noot 12.
Nog zeer recentelijk, op 15 januari, werd een Palestijnse tiener,die volgens Btselem geen enkele bedreiging vormde, neergeschotendoor het Israelische leger en onderworpen aan een wredeen vernederende behandeling.15 jaar oud. [13]

WAAR BLIJFT UW MEDELEVEN MET DEZE PALESTIJNSESLACHTOFFERS VAN EEN BEZETTINGSLEGER?WAAR WAS DE PALESTIJNSE VLAG HALFSTOK TOENLUBNA AL HANASH WERD GEDOOD DOOR HET ISRAELISCHELEGER? [14]
WAAROM LEEFT U MEE MET DE MISDADIGERS EN NIET MET HUNSLACHTOFFERS?

ONgestrafte misdadigers!

Mensenrechtenorganisatie Btselem is zelfs gestopt, schietpartijen/mishandelingen van Palestijnse burgers aan de kaarten bij deIsraelische legerautoriteiten, omdat ze er alles aan doen, de zakenongestraft in de doofpot te stoppen! [15]
En voor leden van dat misdaadsymdicaat [anders kan ikhet niet noemen], hangt u de Israelische [bezettings] vlaghalfstok?WAT een gotspe!

TENSLOTTE

Mijn Boodschap heb ik duidelijk gemaakt.Niet alleen is het absurd, de Israelische vlag halfstok tehangen voor omgekomen militairen van een bezettingsleger[hoe tragisch ook de dood voor hun nabestaanden], de veleweerloze Palestijnse burgerslachtoffers van dit misdaadsyndicaat,dat Israelische leger heet, krijgen van u nul comma nulaandacht.Terwijl zij de talrijke en werkelijke slachtoffers zijn.Jongeren, vrouwen, ouderen.Neergeschoten, mishandeld, vernederd.
Terwijl het Israelische leger hier ongestraft mee wegkomt.Lees het rapport van Btselem er maar op na. [16]IK verzin dit niet!Het zijn de feiten!

Hoewel er een klein glimmertje hoop gloort,omdat recentelijk een Israelische soldaat isveroordeeld voor het doodschieten van een gewondePalestijn [17], een witte raaf in de geschiedenis van destraffeloosheid van het Israelische leger. [18]

Maar hoe dan ook:
U bent lelijk de fout in gegaan door voor misdadigers de vlag halfstok te hangen.De facto een verdediging/goedpraten van de Israelischebezetting.
De enige manier, waarop u dat weer enigszins kunt herstellenis de PALESTIJNSE vlag nu halfstok te hangen voor hetzoveelste slachtoffer van de 50 jarige Israelische bezetting.
Dit vraag, nee EIS ik van u!
Doet u dat niet, dan hoort u thuis in de Hall of Shame, bentu een impliciete handlanger van de Israelische bezetting enzult u belanden op de vuilnisbelt van de geschiedenis.
Aan u de keuze, het juiste te doen.
Conform het Internationaal Recht.Conform de humaniteit.

Ik reken op u.

Vriendelijke groeten
Astrid EssedAmsterdam 

NOTEN

[1]

VOLKSKRANTVRACHTWAGEN RIJDT IN OP SOLDATEN JERUZALEM:4 DODEN9 JANUARI 2017

http://www.volkskrant.nl/buite nland/vrachtwagen-rijdt-in-op- soldaten-jeruzalem-4-doden~a44 45478/

ADISRAELISCHE VLAG HALFSTOK BIJ STADHUIS VAN ROTTERDAM10 JANUARI 2017

http://www.ad.nl/dossier-rotte rdam/israelische-vlag-halfstok -bij-stadhuis-van-rotterdam~a2 1d1afd/

METROVRAGEN OVER ISRAELISCHE VLAG OP ROTTERDAMS STADHUIS15 JANUARI 2017

http://www.metronieuws.nl/nieu ws/rotterdam/2017/01/vragen-ov er-israelische-vlag-op-rotterd ams-stadhuis

POLITIEKE KRITIEK OP ISRAELISCHE VLAG HALFSTOK OP STADHUIS
13 JANUARI 2017
http://www.nidarotterdam.nl/ni euwsberichten/politieke-kritie k-op-israelische-vlag-halfstok -aan-stadhuis/#.WH5q5tLhBdg

[2]

ALJAZEERAPALESTINIAN TEEN KILLED BY ISRAELI ARMYDURING CLASHES

http://www.aljazeera.com/news/ 2017/01/palestinian-teen-kille d-israeli-army-clashes-1701161 55810513.html

[3]

”7 – Parties to a conflict shall at all times distinguish between the civilian population and combatants in order tospare civilian population and property. Neither the civilian population as such nor civilian persons shall be theobject of attack. Attacks shall be directed solely against military objectives.”

ARTICLE 7

BASIC RULES OF INTERNATIONAL HUMANITARIANLAW IN ARMED CONFLICTS
https://www.icrc.org/eng/resou rces/documents/misc/basic-rule s-ihl-311288.htm

[4]

VOLKSKRANTVRACHTWAGEN RIJDT IN OP SOLDATEN JERUZALEM:4 DODEN9 JANUARI 2017

http://www.volkskrant.nl/buite nland/vrachtwagen-rijdt-in-op- soldaten-jeruzalem-4-doden~a44 45478/

[5]

”1. Affirms that the fulfilment of Charter principles requires the establishment of a just and lasting peace in the Middle East which should include the application of both the following principles:
(i) Withdrawal of Israel armed forces from territories occupied in the recent conflict;”UNITED NATIONSSECURITY COUNCILRESOLUTION 242https://unispal.un.org/DPA/DPR /unispal.nsf/0/7D35E1F729DF491 C85256EE700686136TEKSTResolution 242 (1967)
of 22 November 1967The Security Council,Expressing its continuing concern with the grave situation in the Middle East,Emphasizing the inadmissibility of the acquisition of territory by war and the need to work for a just and lasting peace in which every State in the area can live in security,Emphasizing further that all Member States in their acceptance of the Charter of the United Nations have undertaken a commitment to act in accordance with Article 2 of the Charter,

  1. Affirmsthat the fulfilment of Charter principles requires the establishment of a just and lasting peace in the Middle East which should include the application of both the following principles:

(i) Withdrawal of Israel armed forces from territories occupied in the recent conflict;(ii) Termination of all claims or states of belligerency and respect for and acknowledgment of the sovereignty, territorial integrity and political independence of every State in the area and their right to live in peace within secure and recognized boundaries free from threats or acts of force;

  1. Affirms furtherthe necessity

(a) For guaranteeing freedom of navigation through international waterways in the area;(b) For achieving a just settlement of the refugee problem;(c) For guaranteeing the territorial inviolability and political independence of every State in the area, through measures including the establishment of demilitarized zones;

  1. Requeststhe Secretary-General to designate a Special Representative to proceed to the Middle East to establish and maintain contacts with the States concerned in order to promote agreement and assist efforts to achieve a peaceful and accepted settlement in accordance with the provisions and principles in this resolution;
  2. Requeststhe Secretary-General to report to the Security Council on the progress of the efforts of the Special Representative as soon as possible.

Adopted unanimously at the 1382nd meeting.

´12. Is Israël nog steeds een bezettende macht na de terugtrekking uit de Gazastrook en is het nog gebonden aan de Vierde Conventie van Genève?
Ja, Israël blijft volgens het internationaal humanitair recht ook na de terugtrekking een bezettende macht . Volgens artikel 42 van de bepalingen van Den Haag van 1907, blijft een gebied bezet wanneer de bezettende macht effectieve controle over het gebied blijft uitoefenen.´´VRAAG EN ANTWOORD
BRIGITTE HERREMANS
ISRAEL´S TERUGTREKKINGSPLAN UIT DE GAZASTROOKhttp://www.politics.be/ duiding/596/#12 

HUMAN RIGHTS WATCHISRAEL: ”DISENGAGEMENT” WILL NOT ENDGAZA OCCUPATION28 OCTOBER 2004

https://www.hrw.org/news/2004/ 10/28/israel-disengagement-wil l-not-end-gaza-occupation

[6]

MILITAIRE INVAL GAZA ”PROTECTIVE EDGE” 20141492 BURGERDODENFRAGMENTED LIVESHUMANITARIAN OVERVIEW 2014MARCH 2015
http://reliefweb.int/sites/rel iefweb.int/files/resources/ann ual_humanitarian_overview_2014 _english_final.pdf
11.100 GEWONDENOCHAOCCUPIED PALESTINIAN TERRITORY/GAZA EMERGENCY4 SEPTEMBER 2014
http://www.ochaopt.org/documen ts/ocha_opt_sitrep_04_09_2014. pdf
1000 KINDEREN BLIJVEND GEHANDICAPTOCHAOCCUPIED PALESTINIAN TERRITORY/GAZA EMERGENCY4 SEPTEMBER 2014
http://www.ochaopt.org/documen ts/ocha_opt_sitrep_04_09_2014. pdf

[7]

DUIZENDEN PALESTIJNEN DAKLOOS GERAAKTOCHAOCCUPIED PALESTINIAN TERRITORY/GAZA EMERGENCY4 SEPTEMBER 2014
http://www.ochaopt.org/documen ts/ocha_opt_sitrep_04_09_2014. pdf
DUIZENDEN HUIZEN VERWOESTGAZA STRIP: HUMANITARIAN DASHBOARD NOVEMBER 2014
http://www.ochaopt.org/documen ts/humanitarian_dashboard_nove mber_2014_02_dec_2014.pdf
SCHOLEN VERWOESTGAZA STRIP: HUMANITARIAN DASHBOARD NOVEMBER 2014
http://www.ochaopt.org/documen ts/humanitarian_dashboard_nove mber_2014_02_dec_2014.pdf
ZIEKENHUIZEN BESCHADIGD DOOR BOMBARDEMENTENGAZA STRIP: HUMANITARIAN DASHBOARD NOVEMBER 2014
http://www.ochaopt.org/documen ts/humanitarian_dashboard_nove mber_2014_02_dec_2014.pdf

[8]

DE ILLEGALITEIT VAN DE NEDERZETTINGEN
”The Fourth Geneva Convention prohibits an occupying power from transferring citizens from its own territory to the occupied territory (Article 49).
The Hague Regulations prohibit an occupying power from undertaking permanent changes in the occupied area unless these are due to military needs in the narrow sense of the term, or unless they are undertaken for the benefit of the local population.”
BTSELEM.ORGLAND EXPROPRIATION AND SETTLEMENTS IN THE INTERNATIONALLAW
http://www.btselem.org/settlem ents/international_law
”Individual or mass forcible transfers, as well as deportations of protected persons from occupied territory to the territory of the Occupying Power or to that of any other country, occupied or not, are prohibited, regardless of their motive.”
ARTICLE 49, FOURTH GENEVA CONVENTION
https://www.icrc.org/applic/ih l/ihl.nsf/Article.xsp?action=o penDocument&documentId=77068F1 2B8857C4DC12563CD0051BDB0
HET HAAGS VERDRAG VAN 1907HAGUE CONVENTION 1907
http://www.opbw.org/int_inst/s ec_docs/1907HC-TEXT.pdf
THE RIGHTS FORUMNEDERZETTINGEN
http://www.rightsforum.org/ach tergronden/nederzettingen
NEDERZETTINGENMONITOR
http://www.rightsforum.org/ach tergronden/nederzettingenmonit or

[9]

INTERNATIONAL COURT OF JUSTICE
LEGAL CONSEQUENCES OF THE CONSTRUCTION OF A WALL
IN THE OCCUPIED PALESTINIAN TERRITORY
http://www.icj-cij.org/docket/ index.php?pr=71&code=mwp&p1=3& p2=4&p3=6&ca

[10]

´´Construction of the Barrier has imposed new restrictions on movement for Palestinians living near its route, in addition to the sweeping restrictions in force since the outbreak of the second intifada. Thousands of Palestinians have difficulty reaching their fields and marketing their produce to other areas of the West Bank. The areas west of the Separation Barrier are among the most fertile in the West Bank. According to the World Bank, the agriculture there generates 8 percent of overall Palestinian agricultural production. The damage to the agricultural sector means that Palestinian farmers cannot get supplementary income and makes it impossible to increase the number of workers in what is the primary sector of Palestinian economy.The restrictions on freedom of movement also limit the access of Palestinian villagers to hospitals in nearby towns; the educational system suffers because many schools, primarily village schools, depend on teachers who live outside the community and must commute to the school; also family ties and social connections are adversely affected.
BTSELEM.ORGTHE SEPARATION BARRIER
http://www.btselem.org/ separation_barrier/map

[11]

UNITED NATIONSOFFICE FOR THE COORDINATION OF HUMANITARIAN AFFAIRSOCUPIED PALESTINIAN TERRITORYFIVE YEARS OF BLOCKADE:THE HUMANITARIAN SITUATION IN THE GAZA STRIPJUNE 2012
http://www.ochaopt.org/documen ts/ocha_opt_gaza_blockade_fact sheet_june_2012_english.pdf 
 COUNCIL OF THE EUROPEAN UNIONCOUNCIL CONCLUSION ON THE MIDDLEEAST PEACE PROCESS14 MAY 2012
http://www.consilium.europa.eu /uedocs/cms_data/docs/pressdat a/EN/foraff/130195.pdf

[12]

BTSELEM.ORGKILLING OF LUBNA AL-HANASH, 21, NEAR AL ARRUB REFUGEE CAMPIN HEBRON DISTRICT, 23 JANUARY 2013

http://www.btselem.org/publica tions/summaries/201605_occupat ions_fig_leaf_lubna_al_hanash

BTSELEM.ORGABUSE OF MUHAMMAD MAHARMEH, 22, HEBRON, 11 MARCH 2012

http://www.btselem.org/ publications/summaries/201605_ occupations_fig_leaf_muhammad_ maharmeh

BTSELEM.ORGBEATING OF SHARIF ABU HAYAH, IN THE FIELDS OF KIRBETABU FALLAH, RAMALLAH DISTRICT, 28 JANUARY 2009

http://www.btselem.org/ publications/summaries/201605_ occupations_fig_leaf_sharif_ abu_hayah

BTSELEM.ORGKILLING OF WADI SAMARAH, 15, WHO WAS SHOT IN JENIN ON 6 SEPTEMBER 2007 AND DIED ON 10 SEPTEMBER 2007
http://www.btselem.org/ publications/summaries/201605_ occupations_fig_leaf_wadi_ samarah

[13]

BTSELEM.ORGISRAELI MILITARY SHOOTS TEEN WHO POSED NO THREAT, FAILS TO INFORM PARENTS OF HIS WHEREABOUTS, SHACKLESHIM IN HOSPITAL15 JANUARY 201`7

http://www.btselem.org/firearm s/20170117_minor_shot_then_kep t_in_restraints_in_hospital

[14]

BTSELEM.ORGKILLING OF LUBNA AL-HANASH, 21, NEAR AL ARRUB REFUGEE CAMPIN HEBRON DISTRICT, 23 JANUARY 2013

http://www.btselem.org/publica tions/summaries/201605_occupat ions_fig_leaf_lubna_al_hanash

[15]

BTSELEM.ORGBTSELEM TO STOP REFERRING COMPLAINTS TO THEMILITARY LAW ENFORCEMENT SYSTEM26 MAY 2016

http://www.btselem.org/press_r eleases/20160525_occupations_f ig_leaf

STRAFFELOOSHEIDSSYSTEEM ISRAELISCHELEGERRAPPORT BTSELEM.ORG

BTSELEM.ORGTHE OCCUPATION’S FIG LEAFISRAEL’S MILITARY LAWENFORCEMENT AS A WHITEWASH MECHANISM

http://www.btselem.org/downloa d/201605_occupations_fi

[16]

RAPPORT BTSELEM.ORG

BTSELEM.ORGTHE OCCUPATION’S FIG LEAFISRAEL’S MILITARY LAWENFORCEMENT AS A WHITEWASH MECHANISM

http://www.btselem.org/downloa d/201605_occupations_fi

[17]

NU.NLISRAELISCHE MILITAIR VEROORDEELD VOOR DODEN’GEWONDE PALESTIJN4 JANUARI 2017

http://www.nu.nl/midden-oosten conflict/4374197/israelische- militair-veroordeeld-doden- gewonde-palestijn.html

[18]

AMNESTY.ORGCONVICTION OF ISRAELI SOLDIER MUSTPAVE THE WAY FOR JUSTICE FOR UNLAWFULKILLINGS4 JANUARY 2017

Conviction of Israeli soldier must pave the way for justice for unlawful killings

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!