De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Israelische militaire acties Gaza/Repliek aan NOS Verklaring over  M Oostenberichtgeving
Israel.Gaza.NOS -

Israelische militaire acties Gaza/Repliek aan NOS Verklaring over M Oostenberichtgeving

woensdag 21 november 2012 03:14
Spread the love

 ISRAELISCHE MILITAIRE ACTIES GAZA/REPLIEK AAN NOS OP VERKLARING OVER MIDDEN OOSTENBERICHTGEVING Geachte Redactie en lezers, Waarschijnlijk herinnert u zich nog mijn brief aan de NOS redactie naar aanleidingvan haar berichtgeving over het Midden Oostenconflict in het algemeen en over hetbegin van de Israelische militaire acties in Gaza ”Pillar of Cloud” in het byzonder Mijn brief aan de NOS was getiteld ””Uw berichtgeving over het Midden Oostenconflict/Israelische Gazaoperatie Pillar of Cloud” Zie  OFFENSIEF ISRAEL TEGEN TOP HAMAS/COMMENTAAR OP NOS http://www.ekudos.nl/artikel/371176/offensief_israel_tegen_top_hamascommentaar_op_nos_  Naar aanleiding van mijn schrijven aan de NOS, heb ik een NOS Publieksvoorlichtingreactie ontvangen, waarbij beweerd werd, dat de NOS het nieuws ”feitelijk” verslaat”zonder agenda” en ”zonder een kant te kiezen”Ook beweren zij het nieuws ”vanuit verschillende invalshoeken” te benaderen en ervoorte zorgen, dat ”alle standpunten van alle betrokken partijen” aan het woord komen In mijn hieronder vermelde reactie, die ik de NOS heb doen toekomen, zet ik deonjuistheid van hun beweringen uiteen Maar voordat u mijn reactie leest, vermeld ik de NOS verklaring op mijnbovenvermelde brief aan de NOS Vriendelijke groetenAstrid EssedAmsterdam   P/S A BRIEF AAN DE NOS ”Uw berichtgeving over het Midden Oostenconflict/Israelische Gazaoperatie Pillar of Cloud”  http://www.ekudos.nl/artikel/371176/offensief_israel_tegen_top_hamascommentaar_op_nos_ B NOS VERKLARING/REACTIE OP MIJN BRIEF”Uw berichtgeving over het Midden Oostenconflict/Israelische Gazaoperatie Pillar of Cloud” 

Geachte mevrouw Essed,

Dank voor uw mail.

Wij krijgen erg veel reacties op de gebeurtenissen in Israël en Gaza, en op onze berichtgeving daarover. Dat is begrijpelijk. Het Israelisch-Palestijnse conflict gaat ook in Nederland gepaard met veel emoties.

Sommige kijkers of luisteraars verwijten ons dat we te veel op de hand van Israël zijn. Anderen noemen ons pro-Palestijns. En soms worden beide conclusies getrokken uit een en dezelfde uitzending, item of artikel.

Helaas kunnen we niet op alle individuele reacties ingaan. Daarvoor zijn het er te veel.

Maar we willen u wel laten weten dat onze opdracht is om het nieuws feitelijk te verslaan, en zonder agenda, zonder een kant te kiezen. Dat doen wij met onze correspondenten en verslaggevers ter plekke, met ooggetuigen en deskundigen. Zoals bij elk onderwerp proberen we ook deze kwestie vanuit verschillende invalshoeken te benaderen, waarbij we er op letten dat alle betrokken partijen en standpunten aan het woord komen.

Dat voorkomt niet dat u een andere weging maakt van de feiten. Maar we hopen u hiermee enig inzicht te hebben gegeven in de uitgangspunten van onze berichtgeving.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!