De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Israël zal bezoekers vrijdag weigeren
Palestina, Israël, Deportatie, Missie naar Palestina -

Israël zal bezoekers vrijdag weigeren

maandag 4 juli 2011 15:17
Spread the love

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël heeft te kennen gegeven dat het van plan is de 800+ deelnemers aan de Missie naar Palestina niet toe te laten tot Israëlisch grondgebied. Ook in het verleden heeft Israël al vaker mensen de toegang tot Israël (en dus tot Palestina) geweigerd.

Het verschil tussen deze missie – op uitnodiging van meer dan 30 Palestijnse organisaties – en eerdere initiatieven, is dat reizigers in het verleden doorgaans logen over hun bestemming. Ze deden zich voor als toeristen en stelden Israël te willen bezoeken. Dat bleek vaak een voorwaarde om Palestina binnen te raken.

Dit keer willen de deelnemers duidelijk maken dat ze Israël helemaal niet binnenwillen of wensen te bezoeken maar dat hun bestemming Palestina is, met name de Westbank. Daar worden ze verwacht door plaatselijke culturele en sociale organisaties voor een week van activiteiten en solidariteit.

Een artikel in de Jeruzalem Post laat weinig twijfel bestaan over de acties die de Israëlische regering plant: stante pede terug het vliegtuig op.

Daar houden de deelnemers rekening mee. Ze zullen zich niet zondermeer laten deporteren en zijn vast van plan door te zetten en naar Palestina te reizen. Ze zullen overigens niet alleen zijn: buiten aan de luchthaven wachten hen zowel Israëlische als Palestijnse mensenrechtenorganisaties, advocaten en sympathisanten op.

Het oorspronkelijke artikel uit de Jeruzalem Post.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!