De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Israël : manifestatie deze namiddag  om 16 u voor het ministerie van Buitenlandse zaken
Betoging, Palestina -

Israël : manifestatie deze namiddag om 16 u voor het ministerie van Buitenlandse zaken

maandag 31 mei 2010 14:20
Spread the love

Israël valt humanitaire vloot aan: de Belgische regering moet reageren

Manifestatie deze namiddag om 16 u. voor het ministerie van Buitenlandse Zaken

Tijdens de nacht van 31 mei zijn er doden gevallen op de ‘Gaza Freedom Flotilla’ die humanitaire hulp vervoerde voor Gaza.

Boten met om en bij de 10.000 ton hulpgoederen en bouwmateriaal met bestemming Gaza zijn geweldadig aangevallen door Israëlische commando’s. Voorlopige berichten spreken van 2 tot 16 doden onder de 600 vredesactivisten op de boten. Verschillende Belgen maken deel uit van de ‘Freedom Gaza Flotilla’.

Als antwoord op deze onwettelijke agressie stellen we volgende eisen op korte termijn: 

  • Een duidelijk veroordeling van de Belgische regering en het opstarten van een internationaal onderzoek.
  • De Israëlische ambassadeur in België moet op het matje geroepen en uitgewezen worden. We kunnen niet aanvaarden dat een land waarmee we diplomatieke relaties hebben op Belgische onderdanen schiet.
  • De minister van Buitenlandse Zaken moet zich persoonlijk ter plaatse begeven en onze landgenoten in bescherming nemen.
  • De hulpgoederen die de vloot vervoerde moeten Gaza bereiken. 

Op langere termijn eisen we:

  • dat de Belgische regering al zijn gewicht (diplomatiek en economisch) in de schaal gooit om ervoor te zorgen dat de illegale Israëlische blokkade van Gaza wordt opgeheven.
  • dat de Europese Unie, conform haar eigen regels, het associatieverdrag met Israël opzegt, omdat het land noch het humanitair recht, noch de mensenrechten, noch het internationaal recht in het algemeen respecteert.
  • dat alle wapenhandel met Israël onverwijld wordt stopgezet.
  • dat er internationaal sancties worden genomen ten overstaan van Israël zolang het het internationaal recht niet respecteert.

We roepen op om maandag 31 mei om 16 u. te manifesteren voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 19, 1000 Brussel. (achter het koninklijk paleis)

Informatie van Intal/Mariof

Luc Schrijvers is lid van Intal Palestina

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!