De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Israël heeft nog 8 dagen om Iraanse kerncentrale te bombarderen’/ Facebook : wie is nu de eigenaar ???
Facebook, Israël, Iran, Nucleaire centrale, Rechtzaak -

‘Israël heeft nog 8 dagen om Iraanse kerncentrale te bombarderen’/ Facebook : wie is nu de eigenaar ???

woensdag 18 augustus 2010 12:35
Spread the love

Israël heeft nog exact 8 dagen om de nucleaire site van Bushehr in Iran te bombarderen en te vermijden dat dit land een nucleaire centrale in gebruik neemt.

Volgens John Bolton, die tijdens de regering van George W. Bush staatssecretaris voor Wapenbeheersing en Internationale Veiligheid was en in 2005 werd benoemd tot ambassadeur bij de Verenigde Naties, zal Iran op 21 augustus een lading uranium in de site importeren. Daarna is het te laat voor een Israëlische militaire actie, omdat elke aanval dan straling zou veroorzaken en burgerslachtoffers zou maken. Doet Israël dat niet, dan zal Iran bereiken wat geen enkele andere vijand van Israël en de VS in…

Bron : Express.be

_________________________________________________________________

 Cheque van 3.000 dollar bewijst dat Facebook van mij is’ (Paul Ceglia)

 

Paul Ceglia, de New Yorker die beweert 84% te bezitten van het sociale netwerk Facebook, heeft in de rechtszaal een kopie van een bankcheque van 3.000 dollar getoond die volgens zijn advocaat de rechtsgeldigheid van zijn contract met Facebook-CEO Mark Zuckerberg bewijst.

De cheque is uitgeschreven op naam van Zuckerberg en gedateerd drie dagen vooraleer de twee mannen het contract zouden hebben ondertekend, waarin Ceglia Zuckerberg opdracht geeft om voor hem een site te ontwikkelen die ‘The Face Book’ moest gaan heten. Beiden zouden 50% van de aandelen krijgen, maar Zuckerberg beloofde zijn zakenpartner zelfs dat hij elke dag tot de lancering nog 1 procent extra aandelen zou krijgen. Daarom claimt Ceglia nu voor 84% eigenaar te zijn van de sociale netwerksite.  

De cheque is het eerste door derden aangeleverd stuk bewijsmateriaal dat openbaar wordt gemaakt nadat Ceglia de rechtszaak opstartte. Volgens de advocaat is de kopie van die cheque hem bezorgd door de bank in kwestie als bewijsmateriaal in de zaak.

De advocaten van Zuckerberg betwisten niet dat hun cliënt wat werk voor Ceglia heeft gedaan. Maar elke andere claim is onbelangrijk of gewoon frauduleus, zeggen ze.

De cheque staat op naam van Mark Zuckerberg en is gedateerd  25 april, 2003. Drie dagen later, aldus Ceglia, tekenden Zuckerberg en hijzelf een contract in een hotel in Boston. De cheque lijkt ook de handtekening van Zuckerberg te dragen. Die zou de cheque hebben tegengetekend en het bedrag op zijn Fleet Bank-rekening hebben gestort.  Dat zou gebeurd zijn op de dag dat Ceglia en Zuckerberg het contract hebben getekend. (De meeste filialen van Fleet Bank zijn ondertussen overgenomen door Bank of America).

Het is niet de eerste keer dat Zuckerberg in een rechtszaak verwikkeld is met het eigendomsrecht van Facebook als inzet. In 2008 heeft hij 65 miljoen dollar in cash en aandelen betaald aan de tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss, die de website ConnectU oprichtten, waarvan Facebook een kopie is.

 Bron :

Bloomberg / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!