De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Is ook Jan Jambon een held?
Opinie -

Is ook Jan Jambon een held?

ABVV, ACV en ACLVB publiceren vandaag een advertentie gericht aan de regering Jambon. Die spreekt maandag de septemberverklaring uit, de traditionele toespraak waarin de Vlaamse Regering haar prioriteiten voor de komende periode aangeeft. De drie bonden vragen in de advertentie specifiek aandacht en waardering voor werknemers. “De helden van vandaag mogen niet de slachtoffers van morgen worden.”

vrijdag 25 september 2020 16:44
Spread the love

 

De voorbije maanden waren zwaar. Er woedt niet alleen een zware gezondheidscrisis, de weerslag van  corona op het welbevinden van mensen is enorm. De lockdown, bubbels, de dreiging je job te verliezen, je gezondheid riskeren in de pendel of op het werk, thuiswerk en gezin combineren … het kruipt niet in de koude kleren. Maar de werknemers, burgers, hebben er gestaan. Samen hielden we onze samenleving recht. In de zorg, in de supermarkt, op de werf of op de bus, in scholen, vanachter een digitaal of plastic scherm, als vrijwilliger om anderen te helpen.

De drie Vlaamse bonden rekenen op de Vlaamse regering om de werknemers te waarderen en te ondersteunen.

Ann Vermorgen, Vlaams ACV: “We rekenen erop dat werknemers in de komende periode ook eens bovenaan het prioriteitenlijstje mogen staan. Vlaanderen heeft de hefbomen om daar nu werk van te maken. Door te investeren in zorg, in onderwijs, in goeie jobs waarmee je weer een toekomst kan uitbouwen.”

Caroline Copers, Vlaams ABVV: “Het zijn de werknemers, en vooral nog diegenen in de minder betaalde jobs, die het land hebben rechtgehouden. Het zijn ook de vrijwilligers, de mantelzorgers, iedereen die zorg draagt voor een ander. Het is tijd dat Vlaanderen ook zorg draagt voor hen.”

Gert Truyens, Vlaams ACLVB: “Werknemers verdienen een economie waarin een deftig minimumloon normaal is, waarin werkdruk onder controle gehouden kan worden, waarin zij niet als enige bijdragen aan de factuur van de crisis, waarin zij nog beter beschermd zijn als er een volgende keer nog eens iets mis gaat. Ook dat is relance.”

De drie bonden zullen maandag met aandacht de septemberverklaring volgen. Indien nodig volgen er nieuwe reacties.

 

Hier vindt u de advertentie in kwestie. 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!