De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Is ook het einde in zicht voor Aleksandr Loekasjenko ?
Europa, Polen, Oppositie, Warschau, Aleksandr Loekasjenko, Wit-Rusland, Donorlanden, Internationale conferentie -

Is ook het einde in zicht voor Aleksandr Loekasjenko ?

donderdag 3 februari 2011 14:19
Spread the love

Aleksandr Loekasjenko, de autoritaire Wit-Russische leider, mag zich aan Noord-Afrikaanse toestanden verwachten indien hij niet ophoudt met het muilkorven van de oppositie. Dat heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radoslav Sikorski, gezegd ter gelegenheid van een internationale conferentie in de Poolse hoofdstad Warschau.

‘Meneer de president, u verliest de strijd. Snel zal een vliegtuig stand-by moeten staan in Minsk. Vroeg of laat zal u verplicht worden te vluchten voor uw eigen landgenoten en zal u moeten onderduiken in een vreemd land.’
De Wit-Russische oppositie krijgt 87 miljoen euro van 36 donorlanden, waaronder de 27 EU-landen, de Verenigde Staten en voormalige Sovjetstaten als Moldavië en Armenië.

Loekasjenko regeert Belarus al jarenlang met ijzeren hand. Na de protesten die volgden op de vervalste verkiezingen van december laatstleden liet hij zowat alle oppositieleiders oppakken. (FZ)

Bron : Express.be / 

take down
the paywall
steun ons nu!