De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Is dit de meest walgelijke cartoon ooit?
Cartoon, Murdoch, The New York Times, Afluisterschandaal -

Is dit de meest walgelijke cartoon ooit?

vrijdag 22 juli 2011 11:05
Spread the love

Een cartoon die gisteren in de Times of London is verschenen heeft in de uren na zijn publicatie voor grote controverse op het internet gezorgd. Onder de titel ‘Priorities’ (‘Prioriteiten’) toont de krant een tekening waarop drie stervende kinderen in de door hongersnood getroffen Hoorn van Afrika worden afgebeeld en waarop één van het zegt ‘”We’ve had a bellyful of phone-hacking … ” (We hebben onze buik vol van het afluisterschandaal…’

De Times of Londen zit vergrendeld achter een betaalmuur, maar een journaliste van de krant The Guardian – de krant die het afluisterschandaal aan het licht bracht- tweette de cartoon via deze link en vroeg haar publiek wat ze ervan dacht.

De antwoorden zijn tweeërlei: afkeer enerzijds omdat de tekening in een krant staat die eigendom is van Rupert Murdochs News Corp. Anderen zien in de tekening dan weer een poging om een einde te maken aan de heisa rond het schandaal om zo opnieuw op andere zaken te kunnen overschakelen. CNN vraagt zich zelfs af of het om de meest aanstootgevende cartoon ooit gaat.

Eerder deze week al stelde de Amerikaanse zender FoxNews -ook eigendom van Murdoch- dat het tijd was om achter het afluisterschandaal een punt te zetten en opnieuw tijd te gaan besteden aan ‘zaken die er wel toe doen’ (zie video onderaan). Waarna de zender doodleuk overschakelde op de berichtgeving in de zaak Casey Anthony (de Amerikaanse vrouw die vrijgesproken werd van de moord op haar dochtertje)…

http://www.youtube.com/watch?v=qtC4gT-_Nj0&feature=player_embedded

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!