De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Is de VSA wel een democratie?

maandag 28 maart 2011 13:55
Spread the love

Amerika heeft 310 miljoen inwoners waarvan 412 miljardairs met meer dan 1miljard dollars, 48 miljoen armen en 1 miljoen daklozen.
De 48 miljoen armen hebben ook geen ziekteverzekering (gezien Amerika geen goede sociale zekerheid heeft, zijn ze aangewezen op dure privé ziekteverzekeringen) en gezien Amerika de duurste medische kosten in de wereld heeft, kunnen ze de medische kosten niet betalen.
1% van de (rijkste) Amerikanen heeft meer rijkdom dan 90% van de Amerikanen. En de volgende 9% van de (rijkste) Amerikanen heeft ook meer rijkdom dan de 90% van de Amerikanen.*
Ik zie weinig democratie, rechtvaardigheid en vrijheid in deze feiten.

In de Verenigde Staten van Amerika bestaan er alleen twee partijen, de republikeinen en de democraten maar uiteindelijk hebben ze dezelfde eigenaar, de 1% rijkste elite. De president  is een dienaar van de 1% rijksten, de bazen van grote multinationals o.a. van wapens, olie, landbouw, farmaceutica. Ze bepalen de binnenlandse en buitenlandse politiek van Amerika.

In elk geval heeft de wapenindustrie veel oorlogen nodig om te verkopen en nieuwe moorddadige wapens de testen. Voor een politieker kost het tientallen miljoenen dollars aan campagnekosten om zich kandidaat te stellen voor de senaat. Dit geld wordt geschonken door de lobby groepen van de 1% elite en dus moeten deze politiekers ook ten dienste staan van deze 1% elite anders worden ze sowieso niet meer herverkozen wegens wegvallen van de geldsteun.
Uiteindelijk is het een één partij systeem. Daarover is China tenminste eerlijker.
“Het land van vrijheid” toont weinig respect voor de vrijheid en de soevereiniteit van andere landen.
Het is een land dat een zeer agressieve en misdadige buitenlandse politiek voert met honderden agressies en bezettingen in de laatste 100 jaar.  Ze hebben duizend militaire bases in de wereld, om de grondstoffen en rijkdom van de wereld onder militaire agressie en/of bedreiging uit te buiten.
Ik zie hier ook geen democratie, vrijheid en rechtvaardigheid maar machtsmisbruik en diefstal.
Het is een buitenaardse supermacht met massa vernietigingswapens. Het is het enige land dat de atoombom gebruikt heeft en daarenboven op 3 burgerdoelwitten. Rekeninghoudend met de gevolgen van de radiatie, heeft dit 1000 keer meer slachtoffers veroorzaakt dan 9/11 in New York.

President Obama is een bezielde redenaar, hij is meer respectvol in zijn woorden dan Bush, maar gezien hij dezelfde buitenlandse politiek van Bush volgt, vertelt hij uiteindelijk leugens en is hij dus een misleider en heeft zich medeplichtig gemaakt aan oorlogsmisdaden,misdaden tegen de mensheid ,genocides.

 

Machtige multinationals,Banken ,Geheimen diensten aan de macht

Wat  nog maar eens bewijst dat de buitenlandse politiek bepaald wordt door de machtige multinationals o.a. wapens en olie.
V.S. blijven onschuldige burgers vermoorden in Afghanistan en een agressie voeren tegen Pakistan door aanvallen met onbemande vliegtuigen die ook veel burgerslachtoffers maken. Het zijn ook buiten-gerechtelijke moorden en dus ook oorlogsmisdaden. Door deze misdaden wordt Pakistan op het rand van de afgrond gebracht.
Ik denk dat de ziekelijke hebzucht van de V.S. hen blind maakt en door hun tientallen agressies tegen soevereine landen zijn ze de wereld aan het vernietigen.
De oorzaak van de grote spanningen in het Midden Oosten is de onwettelijke bezetting van de Palestijnse land en de vernedering, onderdrukking en het doden van Palestijnse burgers.

De internationale gemeenschap moet Israël dwingen zich terug te trekken uit de bezette Palestijnse gebieden  en de internationale gemeenschap moet dringend zorgen voor het stichten van een onafhankelijke Palestijnse Staat binnen de grenzen van voor de oorlog van 1967 .Israël moet zicht terugtrekken achter de ‘groene lijn’. De verlaten kolonies blijven voor de Palestijnse vluchtelingen als schadevergoeding voor de onwettelijke en wrede bezetting.
Er zijn ontelbare broeihaarden in de wereld. In plaats van het probleem van de onwettelijke bezetting van de Palestijnse grond op te lossen zijn de VSA en Europa een nieuwe koloniale agressie tegen Libië begonnen, in de achtertuin van Europa, die riskeert nog meer chaos te brengen in de al zeer volatiele regio.
Na honderden jaren van koloniale agressie van Europa en de V.S. tegen de derde wereld  met waarschijnlijk tientallen miljoenen onschuldige burgerslachtoffer hebben de V.S. en Europa pas bij 9/11 de onschuldige burgerslachtoffers voor het eerst gezien.

De Palestijnse burgers wachten al tientallen jaren op een onafhankelijke staat binnen de grenzen voor de oorlog van 1967 en op een rechtvaardige vrede.
In Libië hebben Europa en de V.S. de “pro-democratische” opstandelingen ontdekt. Als opstandelingen tegen de Russen in Afghanistan vochten, waren ze ‘pro-vrijheid” opstandelingen, als ze tegen de V.S. of Israel vechten, zijn ze maar “terroristen”.
De zogenaamde “vrije” media blijven hun broodheren verder naar de mond praten.

* //mypage.uniserve.ca/~synergy/
Electronic book: feudalism…alias american capitalism
//afgen.com/feudal2.html

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!