De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

IPHU Dakar – Een IPHU in enkele foto’s
WSF, People's Health Movement, Dakar, IPHU, World Social Forum, PHM -

IPHU Dakar – Een IPHU in enkele foto’s

zondag 13 februari 2011 10:44
Spread the love

Op de laatste dag van onze volksuniversiteit over “de strijd voor gezondheid” worden honderden foto’s uitgewisseld. Ik maak schaamteloos gebruik van het werk van anderen om in enkele beelden te tonen wat dat nu precies is, zo’n International People’s Health University.

Een vijftigtal gezondheidsactivisten en een tiental staff (lesgevers en secretariaat) uit 23 landen.

De kern van de IPHU bestaat uit een aantal interactieve lessen over thema’s als het recht op gezondheid, gezondheidsystemen, sociale determinanten van gezondheid, internationale handel en gezondheid, etc. Hier geeft Chiara uit Italië les over onderzoek in functie van sociale verandering.

Onder de deelnemers ook Jerome van onze partner EDS in de DR Congo die de situatie in zijn land voorstelt. Sylvie uit Brazzaville is een van de lesgevers.

Als de openingsmars van het WSF door Dakar trekt, zijn we natuurlijk van de partij. Achter het spandoek zie je vrienden uit (van links naar rechts) Togo, Burkina Faso, Sao Tome en Principe, Nigeria, Kameroen en Zuid-Afrika.

Geen theorie zonder praktijk. Tijdens WSF nemen de deelnemers zelf de workshops in handen. Hier Deola uit Nigeria en Claudio die voor vertaling zorgt.

Volkseducatie is geen saaie bedoening. Mariana (Brazilië) en Fortunate (Zimbabwe) hebben het over de twijfelachtige impact van de grote ontwikkelingsfondsen tijdens een sessie van het WSF. Gaat men de aids-epidemie echt oplossen door er groot geld tegenaan te gooien?

Joy uit Kenya heeft het over de millenniumdoelstellingen: Willen de rijke landen echt de moedersterfte aanpakken?

Meer over de IPHU op de blog van Wim.

take down
the paywall
steun ons nu!