De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Inuk.

Inuk.

dinsdag 29 oktober 2013 12:35
Spread the love

Inuk is inuit. Toen hij 5 was werd hij ernstig ziek en moest hij naar de stad. Tijdens de reis zakte zijn vader door het ijs en verdronk. Inuk en zijn moeder reisden door naar de stad. Inuk werd beter, maar zijn moeder werd alcoholist. Door de problemen in de stad is het leven van Inuk zwaar. Een sociaal-assistente haalt Inuk uit de stad weg en stuurt hem terug naar het noorden. Hij komt, samen met andere probleemjongeren, in een tehuis terecht. Ze vertrekken op hun jaarlijkse tocht met 4 jagers en hun hondensleeën. Tijdens de tocht gebeurd er vanalles, wat juist moet je zelf te weten komen…

Inuk is een prachtige film gebaseerd op waar gebeurde feiten. Het is een mooie film met prachtige beelden vind ik. Het is wel een beetje zwaar, daarmee bedoel ik emotioneel zwaar. Een film om niet te missen !!

Regisseur: Mike Magidson

Producer: Marc

Acteurs: Jongeren uit het kindertehuis

Luna Bauwens & Mira Bat-Ochir

12 jaar 12 jaar

Sterren:

Luna : ***** 5/5

Mira : ***** 5/5

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!