De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Internationale Dag van de Migrant: Bollywood Brass Band, docu en expo

Internationale Dag van de Migrant: Bollywood Brass Band, docu en expo

donderdag 12 december 2013 11:37
Spread the love

14/12, 20:00, Molièretheater

In het kader van de Internationale Dag van de Migrant (18/12) zetten vzw Sireas en vzw Muziekpublique elk jaar een andere cultuur in de verf.

Na Macedonië vorig jaar, linkt Sireas zich dit jaar aan Europalia India. Op 13 en 14/12 stelt het tweedaagse festival “Let’s Art …” op vrijdag een fototentoonstelling, een documentaire en een debat voor. Zaterdag volgt er een feestelijk concert. Was die eer vorig jaar weggelegd voor King Naat Veliov en the Original Kocani Orkestar, dan mag the Bollywood Brass Band dit jaar de Molière in vuur in vlam zetten.

Opgericht in 1992 uit een samenwerking met de Shyam Brass Band uit Jabalpur, India, groeide Bollywood Brass Band op korte tijd uit tot de belangrijkste Indische wedding band in Europa. In 2013 toeren ze met een indrukwekkende show met hits uit de meest bekende Bollywood producties, bhangra, qawwali en volksliedjes uit Punjabi die ze met invloeden uit funk, jazz, latin en samba stofferen. Na spetterende performances op Womad, Sziget of Roskilde beloven ze Brussel in vuur en vlam te zetten

- Fototentoonstelling: “Dhalits, l’intouchable vérité” (Thierry Brésillon & Karl Wintgen). Openingsuren expo: van dinsdag tot vrijdag van 14u30-17u00 
- vrijdag 13/12, 20.00, Molière: Film + debat, documentaire  « Pink saris » van Kim Longinotto (UK/Inde, 2010, 96 min, NL/FR ondertiteld).

Meer info en tickets: www.muziekpublique.be

take down
the paywall
steun ons nu!