De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Inleefreis naar Israël/Palestina in maart 2013

Inleefreis naar Israël/Palestina in maart 2013

woensdag 26 december 2012 11:58
Spread the love

Interesse in een reis naar Palestina ?

Lijkt het Midden-Oosten nog steeds een mystieke en mysterieuze plek voor jou met conflicten die de wereldpolitiek beheersen maar waar niemand iets van lijkt te begrijpen? Kom dan zeker met ons mee.

We bezoeken:

Hebron waar 200.000 Palestijnen geen toegang meer hebben tot het stadscentrum ter bescherming van 500 kolonisten, beschermd door 2000 soldaten, de geboortekerk in Bethlehem en de vluchtelingenkampen,  Ramallah, Nablus, Jeruzalem, Tel Aviv, het dorpje Bil’in dat zich reeds jaren geweldloos verzet tegen de landonteigeningen en de apartheidsmuur, de dode zee, de bedouinen. We praten met kolonisten, Palestijnse activisten, politiekers, schrijvers, ex-gevangenen, boeren en organisaties.

Termen zoals de apartheidsmuur, kolonisten, zionisme, nakba, Haganah, intifada, … zullen je niet meer zo vreemd in de oren klinken en leer ook een andere kant kennen van de arabische cultuur; de tradities, de kleding, de traditionele dansen, de levenswijsheid, de kookkunsten, …

In de lente en de zomer stuurt Palestijnse Solidariteit een delegatie naar Israël/Palestina.

Kom mee, observeer en ervaar alle aspecten van dit veel besproken maar weinig begrepen land.

Informatie vindt u op onze website www.palestinasolidariteit.be  of u kan contact opnemen met ons secretariaat elke maandag en woensdag van 10 tot 17 h.

Contact persoon: Mathias Van Hove secretariaat@palestinasolidariteit.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!