De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Initiatief om restaurants te helpen ten tijde van de corona-lockdown
Kira Nijenhuis

Initiatief om restaurants te helpen ten tijde van de corona-lockdown

zaterdag 28 maart 2020 08:04
Spread the love

 

Een non-profit website gelanceerd om restaurants met afhaaldienst te verbinden met consumenten die de Belgische culinaire industrie willen helpen. Restaurants hebben het moeilijk en mensen willen hen graag helpen maar weten soms niet hoe. Local Food Power is opgericht om deze uitdaging op te lossen.

Aan de ene kant biedt Local Food Power restaurants met een (tijdelijke) afhaalmaaltijd-service meer online zichtbaarheid. Door het invullen van een online formulier wordt het restaurant op de website genoemd en op een speciale Google Maps plattegrond weergegeven. “Als een restaurant niet goed online vindbaar is, bestaat het tijdens de lockdown niet.”

Daarnaast moedigt de website restauranthouders aan om een afhaaldienst aan te bieden om enig omzet te genereren. Op de website wordt genoemd hoe een afhaalservice dat social distancing respecteert mogelijk te maken is, onder meer door contactloos betalen en “trottoir”-bezorging in te voeren.

Aan de andere kant, worden door intensief gebruik van sociale media consumenten geattendeerd op de afhaalmogelijkheden. Hierdoor krijgt het publiek de kans om op een eerlijke, smakelijke en gemakkelijke manier lokale restaurants te steunen.

Met de hashtags #LocalFoodPower, #CulinarySolidarity, #SolidariteCulinaire en #CulinaireSolidariteit hoopt de organisatie om viraal te gaan en de Belgen hun gevierde nationale culinaire industrie door deze moeilijke periode heen te helpen.

Local Food Power is geïnitieerd door Kira Nijenhuis, een voormalige Amsterdamse restaurant-blogger. “Tijdens de corona-lockdown hoop ik met mijn kennis van digitale mogelijkheden van waarde te kunnen zijn voor restaurants en hun medewerkers”.

Het non-profit initiatief wordt volledig gesponsord door het bedrijf van de initiatiefneemster. Restaurants hoeven niets te betalen voor gebruik van het platform. Vrijwilligers worden gezocht om restaurants buiten Brussel en Antwerpen te benaderen. De website zal tijdens de gehele lockdown-periode en eventuele nasleep live zijn.

 

Informatie over Local Food Power

Website: localfoodpower.com (FR/NL/EN)
Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn: @localfoodpower

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!