De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

In India is het Business as Usual, er komt geen echte oppositie

In India is het Business as Usual, er komt geen echte oppositie

donderdag 15 februari 2024 17:45
Spread the love

Volgens veel mensen wordt Modi geadoreerd door de Indiër, voolopig kwam er geen barsten in deze visie. De India-coalitie de enige iets of wat repectabele oppositie is een amalgaam van kleine partij. Die bekend zijn per staat, maar federaal onbekend zijn.

Modi is zeer populair onder de Indiërs. Er wordt gesproken over de dekoloniale fase onder de Gandhi’s en nu over de  resurectie van India onder Modi. De oppositie onderleiding van Rahul Gandhi wordt dus als ancien regime afgeschreven.

Het is opvallend rustig één maand voor de verkiezingen in India voor de Lokh Sabha. Er worden grote verandering aangekondigd in de grondwet. Dit zijn echter voorstellen voor de extreme achterband te bedienen, maar deze zijn al tientallen jaren een beleidspunt. Zolang er geen echte oppositie komt zal Modi blijven winnen. Natuurlijk is Rahul nog jong en kan hij nog verschillende decennia mee. Want eigenlijk doet Modi niet veel, hij moet ook niet, want hij is aan de winnende hand.

In India zien we dat de beweging rond Rahul Gandhi uitgebouwd wordt en dat hij beetje bij beetje meer steun vindt. Dus er komt zeker een revival van de Gandhi-dynastie. Natuurijk is het Hindu-nationalisme van Modi daaromtegen alomtegenwoordig. Het kan dus nog wel een decenium duren.

De verkiezingen vinden eind maart plaats gedurende drie weken. Modi blijkt nog altijd incontournable.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!