De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Begrafenis van de Al-Hajj family in Khan Younis, 10 July 2014 (Via Twitter)

IN GAZA 109 DODEN, 670 GEWONDEN, 300 HUIZEN VERWOEST – IN ISRAEL TWEE SERIEUS VERWOND

vrijdag 11 juli 2014 18:37
Spread the love

Het buitenproportioneel geestesziek feestje van Netanyahu’s uitverkoren volk: Hyper vechtmachine scoort 800 op 2 gewonden en vernietigt 300 op 1 gebouwen tegen de wanhoopsraketten uit de bijkeuken van een beurs gemept volk 

(foto van de begrafenis van de Al-Hajj family)

Door Abu Pessoptimist, vrijdag 11 juli 201 : Bijgewerkt 12:30 uur.Sinds dinsdagnacht zijn er elf Palestijnen door de Israëlische luchtaanvallen gedood, deelt Gaza’s Ministerie van Gezondheid mee. Tijdens de laatste luchtaanval in centraal Gaza werden Mazen Aslan, en Mazen Abu Kas gedood. Beiden gemeenteambtenaren van Hamas.

In Rafah werden vijf Palestijnen gedood (vier van dezelfde familie) en 15 verwond nadat de Israëlische luchtmacht de woning van de Ghannam familie onder vuur had genomen. Ghaliya Dib Jaber Ghannam van 7, Wissam Abdulraziq Hassan Ghannam van 23, Mahmoud Abduloraziq Hassan Ghannam van 26, Kifah Shihada Dib Ghannam van 20, en Muhammad Munir Ashur van 25,werden geïdentificeerd als degenen die gedood waren. De woning werd zonder waarschuwing bestook, waarbij het gebouw, onder de impact van de luchtaanval, volledig werd verwoest benevens de aangrenzende eigendommen.

Ook in Rafah werd het tienjarig meisje Nour Abu al-Najdah door de granaatscherven gedood tijdens een luchtaanval, terwijl Raid Abu Hani van 50 gedood werd in oost Rafah. In Gaza City bestookte oorlogsvliegtuigen een vijf verdiepingen appartement , waarbij de 40-jarige Anas Abu al-Kas werd gedood. Nabij het al-Nuseirat vluchtelingen kamp stierf Adnan al-Ashhab aan de verwondingen die ze opliep tijdens een luchtaanval.

Volgens Gaza’s Ministerie van Gezondheid, zijn er tijdens de aanvallen van Israël op de belegerde kuststrook, sinds maandag 100 Palestijnen gedood en meer dan 670 gewond. Opgeteld bij de negen doden van Zondagavond, komt hiermee het aantal doden op 109. Het totaal aantal woningen dat volledig of gedeeltelijk verwoest is komt op 300. Hierdoor zijn ongeveer 2000 Gazanen dakloos geworden.

(foto benzinestation)

Op vrijdag ontplofte in Israël een raket op een Ashdod benzinestation, waarbij drie personen gewond raakten, waarvan er een ernstig. De raket veroorzaakte ernstige schade aan het benzinestation, dat door de inslag in brand vloog. Volgens Amar, werd de hand van een ernstig gewonde persoon geamputeerd en ook enkele trauma slachtoffers werden behandeld. Volgens Haaretz heeft de Israëlische luchtmacht hierop, de plek gebombardeerd waar de raket was gelanceerd.

Voor de eerste keer gedurende de militaire campagne werd in de vroege uren van vrijdag morgen een raket op Haifa afgevuurd. Er vielen geen doden of gewonden en er werd ook geen materiële schade gerapporteerd. De militaire vleugel van Hamas claimde de lancering van een R-160 raket op Israël’s grootste stad in het noorden van het land. Raketten werden ook afgevuurd op het Hof HaCarmel gebied en Hadera.

Van al deze raketaanvallen werden geen gewonden of schade gerapporteerd. Het luchtalarm ging af in Herziliya, Ashdod, Kfar Chabad, Ramle, Hod Hasharon, Rehovot, Mishmar Hashiva, Ben Shemen, Lod, Bnei Brak, Givatayim en Ramat Gan.

Gisteren werden twee Israëlische soldaten gewond, waarvan er een ernstig door een scherf van een mortier granaat. Deze werd per helikopter geëvacueerd van het Lachish gebied in het centrale deel van Israël. De ernstig gewonde soldaat is gedurende de nacht geopereerd en op dit moment gecedeerd in een intensive care eenheid.

Gepost door Abu Pessoptimist om 10:26, Vertaald door Feng Chang

take down
the paywall
steun ons nu!