De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

In de Nood… draait een mens soms een beter Pad op!

In de Nood… draait een mens soms een beter Pad op!

vrijdag 22 april 2016 19:07
Spread the love

‘s Ochtends tracht ik altijd naar het programma “De Krantencommentaren!” op Klara te luisteren. Een medewerker van de VRT, man of vrouw heeft tegen 6u 30 reeds de belangrijkste binnenlandse Vlaamstalige standpunten, meestal te vinden op pagina 2 van de kranten gelezen. Jan Huis, of Johan De Rijck, of soms enkele andere stemmen, ze brengen een zeer interessante samenvatting. De Standaard, De Tijd, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws… ze passeren altijd de revue. Heruitzending gebeurt alleen na het nieuws van 9 uur. – We zijn in nood. Dat biedt kansen onze vooringenomenheden te herzien. Over iets goeds als spiritualiteit, meditatie en Godsdienst.

Door “De Krantencommentaren” te beluisteren, heb ik als opiniemaker, of hebt u als burger die tracht bewust in en met zijn Tijd te leven, meteen een dieper idee van wat er leeft. Van de vraagstukken en toestanden waar de denkers van de pers zich mee bezig houden. Van de problemen van onze tijd, heel concreet “vandaag”. Van de Ideeën die een mens ter beschikking staan om ze te lijf te gaan.

Deze morgen klonk de stem van de junior medewerker Martijn Trio wel bijzonder sonoor. Ernstig, bijna met tragiek gestemd. Verweven met wat ik zou noemen lichte wanhoop en toch ook vol moedige devotie voor het leven. Als een ziel die zich klaarmaakt om nog tijdens het eigen leven zo nodig Het Einde mee te maken… Hij doet dat goed, die jongen.

Als trouwe lezer en lezeres weet u dat wij ons huiswerk altijd lang op voorhand maken. In deze tijden van veralgemeend bewustzijn over de feitelijke stuurloosheid bij burgers, politici, observatoren, bedrijfsleiders, generaals en dies meer, adviseer ik u in alle vriendelijkheid de tekst die ik voor De Wereld Morgen schreef, (overigens op vraag van collega-columniste Chris Van Camp, intussen een paar jaar actief als redactrice van Opera en Ballet Vlaanderen), (nog) eens te lezen. U kunt hem eigenlijk best afdrukken. En bemediteren.

De geboden Ideeën zijn een nobele drager, een beetje hout van bomen die ooit rechtop stonden en leefden, meer dan waard.

Met vriendelijke Feierabend-groet,

Stefaan

https://www.dewereldmorgen.be/blog/stefaanhublou/2015/04/15/la-juive-de-nood-aan-een-geoefend-geestesleven

# Cars are Evil

# Capitalism hurts

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!