De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

IMAM BAILDI (GRE)

IMAM BAILDI (GRE)

vrijdag 5 april 2013 15:34
Spread the love

21/04/2013 – 20:00 Concert
Kelderzaal
IMAM BAILDI (GRE)
BOUZOUKI MEETS ELECTRO SWING
 

Imam Baildi is een zeer populair mediterraan gerecht: een stoofpot van aubergine gevuld met ui, knoflook en tomaten. Deze verfijnde mix is vergelijkbaar met de muziek die de broers Lysandros (drums, percussie) en Orestis (DJ, arrangeur) Falireas maken. Enerzijds het unieke geluid van rebetiko, Griekse blues waar de Griekse muziekscène van het begin van de 20e eeuw tot in de jaren 50 in de ban van was, en anderzijds een combinatie van remixes waarmee de broers tijdens hun studies in het buitenland mee in aanraking kwamen.

Bouzouki meets electro swing, Griekse traditionals meet hip hop en mambo. Voeg daar een MC, een zangeres en een beetje Balkan flair aan toe en je komt automatisch uit bij de opzwepende global pop van Imam Baildi!
De groep stond op het podium van gerenommeerde festivals als Roskilde en Sziget en ook tijdens de snikhete versie van Lowlands 2012 speelde Imam Baildi het publiek letterlijk plat!

Line up : Orestis Falireas (dj, bass), Lysandros Falireas (drums, percussion), Alexis Arapatsakos (bouzouki, vox), Giannis Diskos (alto & tenor sax, clarinet), Stelios Provis (guitars), Rena Morfi (main vox) & MC Yinka

vvk 9 | adk 11 (reductie vvk 7 | adk 9)

take down
the paywall
steun ons nu!