De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ik zou bijna geloven dat Theo Francken gelukkig gaat zijn als er weer een aanslag zou plaatsvinden

Ik zou bijna geloven dat Theo Francken gelukkig gaat zijn als er weer een aanslag zou plaatsvinden

woensdag 7 juni 2017 17:36
Spread the loveTheo Francken is een populistische politicus die gevaarlijk is voor deze samenleving Het asielbeleid dat hij uitvoert is alles behalve goed. Hij speelt op emoties van mensen, zijn propaganda is gevaarlijk en is te vergelijken met die van ISIS . Hoe hij zijn achterban aanspreekt is net zoals ISIS zijn aanhangers aanspreekt. Hij moet beseffen dat asielbeleid meer is dan alleen maar elke maand naar elke dictator gaan om vluchtelingdeal te sluiten.

Ik zou bijna geloven dat hij gelukkig gaat zijn als er weer een aanslag zou plaatsvinden. Zodat hij zijn achterban kan aanspreken, zodat hij weer reclame kan maken voor zijn extreme gedachten. Binnen België is hij zogezegd tegen elke dictator ,maar hij is diegene die elke week bij een dictator langs gaat om zijn ziel te verkopen. Ondanks alles wat hij doet is hij nog altijd een fiere vader die zich van niets aantrekt. Maar zijn onmenselijke denkwijze en zijn fascistische asielbeleid is door Europa afgekeurd. Dit valt echter in goede gedachten van de regering.

Dan hebben we het nog niets eens over zijn deportatiewetten gehad. Deze Formaliseren racisme en ondersteunen discriminatie. Waarvan (op een dictatoriale wijze) de rechtsuitspraak buiten spel wordt gezet. Los van het feit dat hij zo iets heeft bedacht, zijn de andere regeringspartijen even medeplichtig aan deze wetgeving. Waardoor elke immigrant ,die hier niet geboren is,, zich tweerangburger voelt. Waardoor discriminatie op elke wijze kan toegepast worden. Iemand die hier niet geboren is heeft al zoveel nadelen. Iemand die hier geboren is (of heel zijn leven hier woont) is en blijft onder de verantwoordelijkheid van deze samenleving. Iemand die uit frustratie zich tegen deze maatschappij keert moet je helpen en niet uitsluiten en het probleem verplaatsen naar andere een land. Een probleem in de doofpot steken of negeren lost het niet op.

De hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen hebben ook ervan langs gekregen omdat ze mensen in nood helpen. Hoe erg ben je, als je als staatssecretaris meent dat zij mensensmokkelaars zijn. Een organisatie die zoveel doet voor de mensheid moet respect krijgen van elke staatsman. Hij is alles behalve een staatsman, hij is eerder een koppigaard die niet bewust is van wat hij doet .

Zijn visum rel bewijst nog eens dat zijn koppigheid sterker doorweegt, dan zijn humane wijze van denken. Hij vernedert het rechtssysteem en heeft het leven van onschuldige mensen op het spel gezet. Hij heeft letterlijk die mensen bijna verplicht om toch et risico te nemen om een gevaarlijke tocht te doen met alle gevolgen van dien. Wat als dat gezin niet met een rubberbootje over water ging komen en heel de familie verdronken was . uiteindelijk was voor hem belangrijkste dat hij zijn achterban kon aanspreken en zeggen dat hij strijd gewonnen heeft van de mensheid.

take down
the paywall
steun ons nu!