De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Honderdduizenden Belgen zeggen vandaag: Wij hebben koud!

dinsdag 1 februari 2022 22:20
Spread the love

Inderdaad, de energiefactuur is dermate hoog zodat we de verwarming een oncomfortabel aantal graden lager moeten zetten. Deze gedupeerde medeburgers trekken zich weinig aan van grote projecten van beleidsmakers die het hebben over alternatieve energie en gasuitstoot. Neen ze hebben het koud en willen een oplossing.

Als men de BTW tarief verlaagt komt er wat ruimte om de kinderen niet met lege brooddozen naar school te sturen.  Zij die denken dat een BTW – verlaging ons zal aanzetten om de ramen en deuren open te zetten kennen ze de situatie niet. Een BTW – verlaging betekent eten voor de kinderen.

Je hebt natuurlijk de middenklasse een groep waar de NVA en de VLD op mikt. Die klasse zijn de tweeverdieners met een goed loon die naast de bedrijfswagen en een extra laptop ook vinden dat de factuur voor energie te hoog is. Men schotelt deze mensen een waanidee voor ogen. De middenklasse bestaat niet. Als morgen deze mensen bij een herstructurering zonder werk vallen worden hun kinderen ook lege brooddozen schepsels.

Daarom is solidariteit onder de werkende klasse zo belangrijk . Zij die vandaag goed verdienen zijn morgen misschien slachtoffer van de CEO beslissing die vindt dat de aandelen het niet goed genoeg doen

Basisbehoeften bevredigen is een taak van de overheid. Energie  is er één van.

Je kan als overheid ook sturen. Dit wil zeggen de kantjes van het meedogenloze kapitalisme wat afzwakken door iets te doen voor de armen onder ons.Deze visie is denigrerend  voor hen die het moeilijk hebben .

We moeten kiezen voor een alternatief. En dat is een eerlijke fiscaliteit. Wie veel verdient draagt meer bij om de energie te betalen de ander minder .

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!