ik droomde over een oude klasgenoot en kwam deze de dag nadien na 21 jaar weer tegen

ik droomde over een oude klasgenoot en kwam deze de dag nadien na 21 jaar weer tegen

donderdag 11 juni 2020 16:43
Spread the love

 

Volgende getuigenissen zijn van de eerste lijn. Het zijn geen fictieve verhalen. Geen zorgen, ik neem geen LSD, integendeel, ik ga als geheelonthouder door het leven.

 

De NV-A’er die bijna verongelukte
Enkele jaren geleden droomde ik dat de vader van een klasgenoot van in de lagere school was overleden. Ik kende de man vaag. In het dorp waar ik opgroeide kende ik wel meer mensen vaag, de vader van mijn klasgenoot was daar één van. Hij was een NV-A’er van het eerste uur, paraat voor de partij in de jaren dat de partij slechts één verkozene had. Ik herinner me hoe hij eens, net zoals wij wel vaker deden, affiches van het Vlaams Belang van verkiezingsborden aftrok in de weken voor de verkiezingen. Soit, ik had hem al jaren niet meer gezien, ondertussen verhuisd van het dorp naar de stad en droomde dus dat hij overleden was. Het was zo’n droom waarvan je bij het opstaan even moest nadenken of het nu een droom was of het echt gebeurd was. Het was een droom. Enkele dagen later zag ik in de krant een paginagroot artikel Paul … miraculeus aan de dood ontsnapt.

 

De oude klasgenoot die ik na 21 jaar tegenkwam

Vannacht droomde ik over mijn schooltijd. Daarin kwam een oude klasgenoot voor waarmee ik in het eerste en tweede middelbaar in de klas zat. Hij was nooit echt een vriend van mij maar hij is me bijgebleven omdat ik zijn manier van doen wel grappig vond. Ik herinner me ook zijn naam nog. Hij kwam voor in die droom. s’ Ochtends, de droom herinnerend, vroeg ik me bij opstaan af hoe het nog met die oude klasgenoot zou zijn. Ik had hem reeds 21 jaar niet meer gezien, geen contact mee gehad offline of online, geen foto zien passeren, niets meer van gehoord. Een uur of twee later was ik voor de kost maaltijden aan het ronddelen. Ik zag een man die mij enorm aan die oude klasgenoot deed denken. Voor ik het wist was hij gepasseerd. Volgens mij was het hem, maar zeker was ik niet. Dat zou een enorm toeval zijn. Dat kan niet. Ik had er spijt van dat ik hem niet aangesproken had. Ik ben in vele zaken zeer slecht maar in gezichten herkennen na jaren ben ik wel goed. Dju toch, kans gemist. Even later moest ik naar het shoppingcenter om een bestelling te gaan ophalen van de Panos. Je moet dan coronagewijs de pijltjes volgen zodat mensen in één richting stappen om afstand te bewaren. Veiligheid enzo. Wie mij kent weet dat ik me altijd aan de opgelegde regels houd en voordien wanneer ik in het shoppingcenter ging afhalen volgde ik dan ook de richting van de pijltjes, ondanks dat het zo veel verder naar de uitgang was. Een collega-koerier die voor mij een bestelling afhaalde deed dit echter niet en ik volgde voor het eerst dat voorbeeld, geen zin in de omweg. Zo kruiste ik toevallig weer de man die op mijn oude klasgenoot leek. Ik zei zijn naam en geschrokken zij hij ‘jawel’. Wij hebben nog in de klas gezeten in het eerste en tweede middelbaar zei ik en ik zei mijn naam. Hij herkende me logischerwijs niet meteen, we hadden elkaar 21 jaar niet gezien maar hij herinnerde mij nog. We praatte een minuut of tien bij. We waren beide onze job kwijt door de corona-maatregelen. We zaten in de TSO weet je wel, en lager geschoolden zijn het grootste slachtoffer van de maatregelen. Hij vertelde dat één van onze klasgenoten een moord had gepleegd, ik vertelde dat één is overleden na korte ziekte. Hij bleek niet in de stad te wonen van het shoppingcenter waar we elkaar tegenkwamen. Hij woonde 40 kilometer oostwaarts in de buurt van de school waar we beiden zaten. Hij kwam naar de stad inkopen doen voor Vaderdag. Het is dan ook een enorm toeval dat we elkaar daar tegen het lijf liepen, enkele uren na mijn droom.

 

Dr. Zach Bush

Deze dromen leren me dat er zoveel meer is dan we kunnen waarnemen. Onze zintuigen vertellen maar een deel van wat er is. Mensen die dieper willen gaan, mensen die zich niet voldaan voelen met louter materialisme, met Netflix en een smartphone, raad ik Zach Bush aan om te volgen. In alles wat naar spiritualiteit neigt loert zweverigheid om de hoek. Gek of geniaal valt soms moeilijk te onderscheiden. Zach Bush is net heel down to eart. Hij legt linken tussen de kleinste cellen in je lichaam met het universum. Hij heeft een heel brede kijk op het leven en op gezondheid om in het echte leven, in het hier en nu met concrete zaken te komen. Hij combineert tal van takken in de wetenschap en zijn kennis als dokter met een diepere, spirituele kijk op het leven. Erg leerrijk voor mensen die daar klaar voor zijn.

HOME

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!