De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ierse studenten protesteren tegen verdubbeling inschrijvingsgeld

Ierse studenten protesteren tegen verdubbeling inschrijvingsgeld

zondag 7 november 2010 21:15
Spread the love

In Ierland protesteren studenten tegen de verdubbeling van de inschrijvingsgelden van 1500 naar 3000 euro. In een instelling van de Vlaamse Gemeenschap betaalt een student 564,3 euro. In de Franse Gemeenschap bedraagt het inschrijvingsgeld 835 euro.

De Ierse regering van conservatieven en groenen gaat zelf over tot grootschalige besparingen om een noodlening bij het IMF af te wenden. Een artikel op express.be legt de politiek-economische situatie in Ierland uit: http://www.express.be/business/nl/economy/ierland-staat-aan-de-rand-van-de-afgrond/135224.htm

Op woensdag 3 november kwamen 40.000 studenten op straat in Dublin. Een deel van de betogers wilde doordringen tot het Ministerie van Financiën. Op onderstaand filmpje is te zien hoe de politie daar op reageerde. Vanaf 3’30” breekt het geweld los. “They beat the shit out of us.”

take down
the paywall
steun ons nu!