De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ierse redding is ingezet !
EU, Imf, Ierland, Bail-out, Reddingsplan, Euro-groep -

Ierse redding is ingezet !

maandag 22 november 2010 11:31
Spread the love

 

 Ierland heeft na weken van weerstand nu officiëel zelf om hulp gevraagd, een eerste maar cruciale stap in de redding van het land. Hoewel het exacte bedrag dat Ierland zal krijgen nog niet bekend is circuleren  de sommen van 80 en 90 miljard euro. Opmerkelijk genoeg zou de gecontesteerde bedrijfsvennootschap van 12,5% voorlopig niet worden verhoogd en was ze zelfs nooit onderdeel van de onderhandelingen.

Veel meer details zijn voorlopig niet gekend, de technische onderhandelingen met de Europgroep en het Internationaal Muntfonds (IMF) zullen de volgende weken plaatsvinden. Het land zal eerstdaags een nieuw vierjarenplan aankondigen. Doelstelling is om het begrotingstekort tegen 2014 te reduceren tot 3% van het bruto binnenlands product (bbp) en de bankensector -de wortel van het Ierse kwaad- te ontmantelen.

 
 
De volledige tekst van de Eurogroup/Ecofin staat hier :  http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2010/1121/breaking46.html
 
 
 
Het persbericht van de Ierse regering staat hier : 
http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2010/1121/breaking45.html

take down
the paywall
steun ons nu!