De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Identiteitscrisisexploitatie

Identiteitscrisisexploitatie

woensdag 4 maart 2020 00:33
Spread the love

Chemische, biologische, nucleaire, cyber- en economische oorlogvoering zijn bekend.
Maar wat Erdogan nu doet aan de Griekse grens verdient een nieuwe benaming: identiteitscrisisexploitatie. Hij valt Europa aan met als wapen onze eigen wetten en de restanten van onze eigen morele standaarden van weleer, waar we zelf bang van zijn geworden.

De Mensenrechten en de Conventie van Genève, door Europeanen aan Europa opgelegd nadat Europeanen Europeanen hadden uitgemoord, gebieden Europeanen om vluchtelingen die zich hier aanmelden, op te vangen. Maar we zijn gaan geloven dat we dat niet aankunnen, zelfs dat we daaraan ten onder zullen gaan. Daarom willen we ze angstvallig buiten houden, want als ze hier zijn, dan moeten we onze eigen wetten toepassen, dan krijgen we het gevoel dat we misschien toch onze morele standaarden overeind moeten houden, maar dat willen we niet, kunnen we wel, durven we niet. Dus duwen we ze angstvallig weg. Onze leiders zijn tot alles bereid opdat vluchtelingen maar geen Europese grond zouden aanraken om zich op onze wetten te beroepen: Noord-Afrikaanse misdaadbendes financieren, drenkelingenreddende NGO’s dwarsbomen en criminaliseren, blanco-cheques aan ontluikende dictators uitdelen, reddingsoproepen van dobberende migranten negeren, ze misschien zelfs regelrecht aanvallen, duizenden doden verdragen.

Het is degoutant om te lezen hoe Erdogan migranten als pionnen gebruikt, hun miserie als kogel. Maar het is vooral hartverscheurend om te vernemen hoe wij Europeanen hén, onszelf, onze wetten en onze morele standaarden láten gebruiken.

Het antwoord op identiteitscrisisexploitatie is uw rug rechten.

Laten we hier anders over spreken en anders over stemmen.

Vang die mensen op. Dan verdampt Erdogan zijn wapen, dan kunnen wij weer een beetje trots zijn op Europa, dan hebben die mensen weer een toekomst.
Deze hele situatie verdwijnt als Europeanen zich zouden gedragen zoals Europeanen betaamt.

Il y a plus en nous.

Ik zou zelfs durven zeggen:
Wir schaffen das.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!