De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Humanitaire hulp in Noord-West Syrië gaat niet meer via de diplomatieke kanalen

Humanitaire hulp in Noord-West Syrië gaat niet meer via de diplomatieke kanalen

zondag 19 november 2023 01:34
Spread the love

Sinds enkele weken, maanden ligt de coordinatie tussen Itamaraty (Braziliaans diplomatie) en de Zwitserse diplomatie in Syrië plat om de humanitaire corridors veilig te stellen naar het Noord-Westen van Syrië. In de Vlaamse Media worden deze territoria bestempelt als territoria van de Islamistische Staat, toch is dit de enige plaats waar vijanden van het regime zich kunnen verstoppen.

Sinds een raket viel op de jonge kadetten van het Syrische leger in Damascus, reageerde de leiding furieus omdat hierdoor de generatiewissel binnen het Syrische leger niet kan doorgaan. De nieuwe wind die rond het millenium werd gelanceerd is daarmee deels in de kiem gesmoord. Ze kunnen toch jongere generaties niet blijven opzadelen met de problemen van de oudere generatie.

Daarmee probeert zelf de observator aan te geven dat elke vorm van humanitair transport naar de Syrische Arabische Republiek, een gewapend convooi moet zijn zoals dat gebruikelijk gaat als de diplomatieke middelen zich niet meer laten horen, reliefweb bevestigt dit.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!