De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Huisartsen willen inspraak over toekomst van de site Erasmus ziekenhuis in Antwerpen

Meer dan 50 mensen kwamen samen aan de ingang van het Erasmus ziekenhuis in Antwerpen, na een oproep van de huisartsen en de huisartsenkring Antwerpen Oost. Ze willen inspraak in de plannen voor de toekomst van het de site van het Erasmus ziekenhuis. Het ziekenhuis zelfs sluit de deuren in 2024. De plannen voor de lege site zijn nog onduidelijk.

vrijdag 25 augustus 2023 09:43
Spread the love

Patiënten, welzijnsorganisaties van de eerstelijnszone, medewerkers uit de preventiesector, buurtbewoners, senioren van het dienstencentrum en personeel van het Erasmus ziekenhuis betuigden hun steun en zijn het idee van een gezondheidssite Erasmus 2.0 genegen.

Voorzitster van de huisartsenkring Dr. Karen Scheers pleit voor meer inspraak in de plannen voor de herbestemming van de site van het ziekenhuis: “Tot nu toe werden we niet gehoord door de schepen. We hebben een goed plan en een innovatief project om van deze site een gezondheidscampus 2.0 te maken. Dat is goed voor de gezondheid van onze bewoners en ondersteunt het dagdagelijks werk van de huisartsen in onze regio.”

“Meer en meer zorg wordt ambulant en wordt het beste dicht bij de mensen georganiseerd. Daarom willen we een volwaardige goed uitgebouwde specialistische polikliniek, een brede eerstelijnspraktijk en vele preventie initiatieven die nodig zijn in de buurt. We zijn overtuigd dat deze site veel potentieel heeft en we willen aan schepen Van Doesburg dan ook oproepen om mee te stappen in onze plannen en dit mee te realiseren.”

Samen met de verschillende organisaties werd er symbolische soep geprepareerd met de ingrediënten van het plan. Zo geven de actievoerders een duidelijk signaal: De site Erasmus moet een publieke gezondheidssite blijven.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!