De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Houria Aïcha zingt in Molenbeek

Houria Aïcha zingt in Molenbeek

dinsdag 29 maart 2011 10:44
Spread the love

Op 16 april komt de Algerijnse zangeres/percussioniste Houria Aïcha naar Molenbeek. Geen concert in de VK-tempel: ze zingt voor de gelegenheid op de Parvis. En wel in de schitterend gerestaureerde St-Jan De Doper-kerk.

Houria Aïchi komt op uitnodiging van Integratiecentrum Foyer en het Huis van Culturen speciaal overgevlogen.

De zangeres groeide op in Batna, in de bergachtige Berberregio aan de poorten van de Sahara. Ze begon als kind te zingen op de binnenkoer van het huis van haar ouders.  Ze maakte ze zich al snel het repertoire eigen van de vrouwen van Aurès. En dat draagt ze nu nog steeds hoog in het vaandel, als hommage aan de Algerijnse vrouw en als ode aan de vrijheid. Tegenwoordig zingt ze ook het sacrale repertoire uit haar vaderland.

Vzw Foyer organiseert al een paar jaar tijdens de lente een interreligieus concert in Molenbeek, dit in samenwerking met het Huis van Culturen en Sociale samenhang.

Het concert van Houria Aïchi vindt plaats op 16 april om 20u in de Molenbeekse St-Jan De Doper-kerk. De zangeres wordt begeleid door Said Nissia (op Gasba fluit).

Tickets kosten 4€ (1,25€ art.27, 2€ voor werklozen, kinderen en studenten).

Reserveren is wel verplicht: bellen kan naar 02/415.86.03.

take down
the paywall
steun ons nu!