De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoogvliegers op Dour, een vooruitblik

Hoogvliegers op Dour, een vooruitblik

maandag 11 juli 2011 15:23
Spread the love

Naast metal, rock en hiphop kunnen ook de fans van dansbare muziek hun hartje ophalen. ‘Dansbaar’, omdat in de danswereld van tegenwoordig eclecticisme meer regel dan uitzondering is. Wat mogen we de eerste twee dagen verwachten?

Donderdag

Wie eindeloze variaties van de Amen Break wil horen, kan zijn hartje ophalen in de Balzaal. Van 15 uur tot 5 uur ’s nachts moet een constante stroom van drum-’n-bass het publiek uit de bol doen gaan. Aanrader is Noisia, de Nederlandse band die drum-’n-bass met elektroritmes versmelt.
Wie het melodieuze in de muziek een beetje beu is, kan altijd om 1.45 uur in Clubcircuit terecht. The Proxy heeft er een kunst van gemaakt om bassen te veranderen in kettingzagen. Daarna kunt u gerust uw zonnebril opzetten om mee te feesten met Tiga.
Wanneer deze Canadees het voor bekeken houdt, kun je je naadloos verplaatsen naar de DanceHall, waar je de Franse DJ Djedjotronic aan het werk hoort. Een mix van elektro, trance en hiphop wordt nog een uur in je oren geblazen.

Tussen al dit lekkers moet je minstens één keer blijven stilstaan bij de Franse grandeur in de vorm van Laurent Garnier. Al vanaf de jaren tachtig een gevestigde waarde in de muziekwereld, met zijn mix van deep house, jazz en trance. Je vindt wel een gaatje om zijn vijf uur durende set te aanschouwen in La Petite Maison dans la Prairie.

Vrijdag

Feestend publiek dat al ‘vroeg’ wakker is, kan om 18 uur in de Balzaal terecht voor de Totally Enormous Extinct Dinosaurs. Zijn fantastische nummer Household Goods leunt aan bij elektro, terwijl hij dan weer balkangeluiden en minimal met elkaar vermengt in Number 6 Deathray Trebushay. Na hem komen de dubstepfans zeker aan hun trekken, met Joy Orbison en Rusko als bekende namen.

© 2011 – StampMedia – Michaël Verest

take down
the paywall
steun ons nu!